Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


BALTARUSIJA
Europos Sąjunga įveda sankcijas A. Lukašenkai
BNS
Unsplash

Europos Sąjunga trečiadienį nusprendė įvesti sankcijas Vakarų nepripažįstamam Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai dėl rinkimų klastojimo ir smurto prieš savo piliečius. Tai BNS patvirtino Lietuvos laikinasis reikalų patikėtinis Europos Sąjungoje Simonas Šatūnas.

„Ambasadoriai iš principo pritarė į sankcionuojamų asmenų sąrašą įtraukti A. Lukašenką ir dar 14 asmenų, kurie elgėsi brutaliai prieš savo piliečius, prisidėjo prie rinkimų klastojimo bei nelegitimaus Baltarusijos prezidento valdžios įtvirtinimo“, – BNS sakė ambasadorius.

Diplomato teigimu, teisinė procedūra formaliai turėtų baigtis šį penktadienį.

„Šį penktadienį, lapkričio 6 d., Taryba turėtų priimti Tarybos sprendimą ir Reglamentą ir taip užbaigti formalią sprendimo procedūrą dėl papildomų 15 asmenų įtraukimo į sankcijų sąrašus“, – sakė S. Šatūnas.

Lietuva, Latvija ir Estija A. Lukašenką į savo nacionalinius juoduosius sąrašus įtraukė dar rugpjūčio pabaigoje, bet kitos Europos šalys iki šiol dvejojo dėl tokio žingsnio.

ES sankcijos apima draudimą atvykti ir turto įšaldymą.

Baltarusijoje jau beveik tris mėnesius vyksta masiniai protestai prieš A. Lukašenkos režimą, kai šis suklastojo rugpjūčio 9 dienos prezidento rinkimus. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 04 15:25
Spausdinti