Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARANTINAS
Danijoje pradedamos atidaryti mėnesį neveikusios mokyklos
BNS
Scanpix
Mokykla Danijoje.

Danijoje trečiadienį pradedamos atidaryti mėnesį dėl koronaviruso infekcijos COVID-19 neveikusios mokyklos, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Danija yra pirmoji šalis Europoje, pradedanti atidaryti nuo kovo 12-osios neveikusius vaikų lopšelius, darželius ir pradines mokyklas.

Tačiau pamokos atnaujinamos tik maždaug pusėje šalies savivaldybių ir maždaug 35 proc. Kopenhagos įstaigų. Kitos savivaldybės ir įstaigos paprašė daugiau laiko, kad galėtų prisitaikyti prie vis dar galiojančių sveikatos apsaugos protokolų.

Visi darželiai ir pradinės mokyklos turėtų būti atidaryti iki balandžio 20-osios.

Balandžio pradžioje šalies centro kairiųjų vyriausybė paskelbė, jog mokyklos bus atidarytos „su sąlyga, kad visi laikysis atstumų ir plaus rankas“.

Mokyklų reikalaujama užtikrinti, kad klasėse tarp suolų būtų 2 m atstumas, o pertraukos būtų organizuojamos mažoms grupėms.

Taikydamosi prie šių gairių daug mokyklų teikia pirmenybę pamokoms lauke, bet tai yra iššūkis miestų mokykloms.

Kai kurie tėvai dėl susirūpinimo sveikata nepritarė mokyklų atidarymui. Peticiją „Mano vaikas nėra bandomasis gyvūnas“ pasirašė maždaug 18 tūkst. žmonių.

Kopenhagos Niorebro rajono vienos iš mokyklų direktorius Henrikas Wilhelmsenas sakė manantis, kad „nemažai vaikų bus laikomi namie“.

Vidurinių ir vyresniųjų klasių moksleiviai mokslus tęs nuotoliniu būdu, o į mokyklas turėtų sugrįžti gegužės 10 dieną.

Antradienį Danijoje buvo 6 691 patvirtintas užsikrėtimo COVID-19 atvejis ir 299 mirties atvejai.

Šalyje uždrausti daugiau kaip 10 žmonių susibūrimai, uždaryti barai, restoranai, kirpyklos, parduotuvių centrai ir klubai.

Tuo metu Austrija tapo pirmąja Europos šalimi, pristačiusia savo gaires sugrįžimui į „naują normalų“ gyvenimą.

Antradienį ši šalis leido atidaryti mažas ne maisto parduotuves, palikdama galioti socialinio atstumo taisykles ir reikalaudama parduotuvėse bei viešajame transporte būti su kaukėmis.

Austrija planuoja, kad mokyklos, kavinės ir restoranai bus uždaryti bent iki gegužės vidurio.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 15 11:21
Spausdinti