Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


RINKIMŲ KAMPANIJA
D. Trumpui ir M. Trump patvirtinta COVID-19
BNS
Scanpix
Donaldas ir Melania Trumpai.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir pirmoji ponia Melania užsikrėtė koronavirusine infekcija COVID-19, penktadienį tviteryje pranešė pats Baltųjų rūmų šeimininkas.

„Šįvakar @FLOTUS (M. Trump) ir man testais patvirtinta COVID-19. Nedelsdami pradėsime savo karantiną ir sveikimo procesą. Įveiksime tai KARTU!“ – parašė D. Trumpas.

JAV prezidentas jaučiasi gerai ir „be trikdžių“ tęs darbus karantinavęsis su pirmąja ponia Melania, jiems abiem testais patvirtinus koronavirusinę infekciją COVID-19, penktadienį informavo Baltųjų rūmų šeimininko gydytojas. Jie „abu šiuo metu jaučiasi gerai ir planuoja likti namie Baltuosiuose rūmuose, kol sveiks“, pranešime sakė gydytojas Seanas Conley.

„Tikiuosi, kad prezidentas sveikdamas be trikdžių vykdys savo pareigas“, – pridūrė medikas. Baltųjų rūmų atstovai savo ruožtu pranešė, kad iš prezidento darbotvarkės išbraukta penktadienio kelionė į Floridą, kur planuotas jo rinkimų kampanijos renginys.

Susirgo patarėja

Vėlų ketvirtadienį jis pranešė, kad karantinuosis, nes koronavirusinė infekcija buvo patvirtinta jo artimai patarėjai Hope Hicks. „[H. Hicks], labai sunkiai dirbusiai be jokios trumpos pertraukėlės, ką tik testu patvirtinta COVID-19. Siaubas!“ – tviteryje parašė D. Trumpas.

„Ji yra atsidavusi darbui. Daugybė kaukių, ji uoliai dėvi kaukes, bet sulaukė teigiamų rezultatų, – rašė prezidentas. – Tuomet iškart pasidariau testą. Pažiūrėsiu, suprantate, daug laiko praleidome kartu, ir pirmoji ponia taip pat pasidarė testą.“ D. Trumpui reguliariai atliekami testai dėl potencialiai mirtino viruso, tačiau testai gali parodyti klaidingai neigiamus rezultatus.    

H. Hicks dar antradienį kartu su D. Trumpu skrido prezidento lėktuvu į Klivlandą, kur vyko pirmieji televiziniai jo ir demokratų kandidato Joe Bideno debatai. Ji taip pat buvo kartu su prezidentu, kai šis trečiadienį sraigtasparniu grįžo į Baltuosius rūmus po mitingo Minesotoje.   

JAV žiniasklaida, cituodama neįvardytus šaltinius, pranešė, kad H. Hicks buvo izoliuota grįžtant iš Minesotos, kai jai pasireiškė nestiprūs ligos simptomai. Ketvirtadienį ryte jai testu buvo patvirtinta koronavirusinė infekcija.    

D. Trumpas sako, kad Jungtinės Valstijos jau išgyveno blogiausią koronaviruso pandemijos, nusinešusios daugiau kaip 200 tūkst. amerikiečių gyvybių, etapą. Pats prezidentas retai dėvi kaukę, pabrėždamas, kad jam dažnai atliekami testai.  Tačiau jo paties sveikatos ekspertai dažnai pateikia ne tokius optimistinius vertinimus. D. Trumpas dažnai sulaukia aštrios kritikos, kad rengia didžiulius mitingus, kuriuose nedaugelis jo šalininkų dėvi kaukes.     

Viešosios nuomonės apklausos rodo, kad dauguma amerikiečių nepalankiai vertina tai, kaip prezidentas tvarkosi su epidemija. Šis klausimas yra itin aktualus prieš lapkričio 3-iosios rinkimus, kuriuose D. Trumpas susirungs su J. Bidenu.     

Prezidento šalininkai reiškia susirūpinimą dėl paramos jam vadinamosiose svyruojančiose valstijose, tokiose kaip Mičiganas, Ohajas, Pensilvanija ir Viskonsinas. 2016-aisiais tose valstijose D. Trumpas laimėjo, tačiau dabar J. Bidenas turi nemenkų šansų ten paveržti iš jo pergalę.  

Prieš D. Trumpo komentarus tviteryje Baltųjų rūmų atstovas spaudai Juddas Deere'as (Džudas Diras), paklaustas apie H. Hicks, sakė, kad prezidentas „labai rimtai žiūri į savo ir visų asmenų, kurie dirba jo ir Amerikos žmonių labui, sveikatą bei saugumą“. J. Deere'as sakė, kad Baltieji rūmai rūpinasi, jog būtų laikomasi procedūrų, siekiant kiek įmanoma labiau sumažinti užsikrėtimo koronavirusu grėsmę tiek pačiame komplekse, tiek prezidento kelionių metu.    

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 02 08:51
Spausdinti