Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


MOKESČIAI
Vilnius rinks turistų rinkliavą per „Airbnb“
BNS
(Fotobanko nuotr.).

Nuo vasario vilniečiams, nuomojantiems būstus per „Airbnb“ platformą, nebereikės patiems rinkti ir miestui pervesti turisto rinkliavos – visa tai atliks būsto rezervavimo platforma „Airbnb“.

Tuo metu užsisakius nakvynes per svetainę booking.com, rinkliavą ir toliau rinks būstų nuomotojai, kol kas šios sistemos keisti neplanuojama.

Vilniaus savivaldybė su „Airbnb“ pasirašė sutartį. Pagal ją įmonė automatiškai rinks Vilniaus turisto rinkliavą ir perves miestui, pranešė savivaldybė.

„Naujoji sutartis Vilniui leis efektyviau surinkti turisto rinkliavą ir sparčiau gauti tikslesnę apgyvendinimo statistiką. (...) Bendradarbiavimas padės užtikrinti tvaresnį ir efektyvesnį turizmo vystymą mieste,“ – pranešime sakė turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė.

Tokią sutartį su „Airbnb“ Vilnius pasirašė pirmasis Baltijos šalyse.

Iki šiol per „Airbnb“ nakvynę Vilniuje užsisakę keliautojai sumokėdavo tik nuomos mokestį, o turisto rinkliavą mokėdavo atvykę į miestą. Nuo vasario 1-osios jie abu mokėjimus galės atlikti vienu pavedimu.

„Go Vilnius“ Viešųjų ryšių projektų vadovė Gintarė Kavaliūnaitė sako, jog automatiškai renkama rinkliava aktualesnė privačius būstus nuomojantiems žmonėms, besinaudojantiems „Airbnb“. Tuo metu booking.com platformoje, pasak jos, daugiausia siūlomi viešbučiai.

„Šiuo metu pasirašyta su „Airbnb“, čia yra svarbu dėl to, kad tai apima didelį privačių būstų sektorių, kai žmonės nuomoja vieną butą ar kambarį ir jie neturi pajėgumų administruoti rinkliavos. Viešbučiams nėra tos problemos, nes jie nuomoja daug kambarių ir jiems administracinė našta palyginti nėra tokia didelė“, – BNS sakė G. Kavaliūnaitė.

1 euro turisto rinkliava Vilniuje renkama nuo 2018 metų liepos. Pernai surinkta apie 1,878 mln. eurų rinkliavos, iš jų 98 tūkst. eurų – iš privačių būstų savininkų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 15 14:56
Spausdinti