Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


STATYBA
„Urban Inventors“ generaliniu direktoriumi patvirtintas Tomas Astrauskas
IQ
SBA

SBA grupės nekilnojamojo turto bendrovės „Urban Inventors“ generaliniu direktoriumi patvirtintas Tomas Astrauskas. Jis pakeis šias pareigas laikinai ėjusį Lionginą Šepetį, o šis ir toliau dirbs „Urban Inventors“ valdybos pirmininku. 

Statybų valdymo išsilavinimą turintis T. Astrauskas yra sukaupęs 17 metų tarptautinę patirtį statybos srityje ir įgyvendinęs daug įvairaus tipo projektų Lietuvoje, Skandinavijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ir kitose šalyse. Pastaruosius metus jis gyveno Ispanijoje, kur dirbo tarptautinės statybinių konstrukcijų bendrovės „HBG-Corp“ generaliniu direktoriumi Europai. Buvo atsakingas už  organizacijos plėtros strategiją Europoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Prieš tai T. Astrauskas 5 metus vadovavo fasadų bendrovei „Staticus“, buvo jos antrinių įmonių Švedijoje ir Norvegijoje valdybos pirmininkas. 

Šiemet „Urban Inventors“ į NT projektus numato investuoti beveik 40 mln. eurų – penktadaliu daugiau, nei investuota pernai. Be investicijų į komercinį nekilnojamąjį turtą, bendrovė įžengs į būsto rinką ir plėtos gyvenamųjų pastatų kvartalą Kaune kairiajame Nemuno krante, netoli numatomo M. K. Čiurlionio koncertų centro. 

„Urban Inventors“ taip pat priklauso ką tik užbaigtas verslo centras BLC2, įsikūręs Kauno centre. Vilniuje „Urban Inventors“ valdo Neries pakrantėje esantį trijų verslo centrų slėnį „Green Hall“. Bendrovė taip pat plėtoja SBA technologijų ir inovacijų parką šalia Klaipėdos.

SBA yra viena didžiausių Lietuvos kapitalo įmonių grupių, veikianti nekilnojamojo turto, tekstilės ir baldų gamybos sektoriuose. Be „Urban Inventors“, SBA NT sektoriui taip pat priklauso investicijų valdymo bendrovė „Capitalica Asset Management“, kuri Kaune valdo verslo centrą „Kauno Dokas“, Vilniuje  – „135“ ir plėtoja modernių biurų kompleksą VERDE Rygoje.

SBA baldų gamybos sektoriui priklauso „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“. Taip pat „Kauno baldai“. SBA tekstilės sektorių sudaro „Utenos trikotažas“ kartu su bendrovėmis „Šatrija“ ir „Mrija“. SBA pernai įsigijo robotikos sprendimus siūlančią bendrovę „Robotex“ ir įsteigė „SBA Modular“, kuri planuoja Lietuvoje gaminti modulinius daugiaaukščius namus. 


2020 02 03 10:42
Spausdinti