Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


NT
„Newsec“ ekspertė: biurai turės prisitaikyti prie naujos realybės
BNS
Unsplash

Nekilnojamojo turto bendrovės „Newsec“ atstovė Jurgita Ragaišė sako, kad biurų poreikis ateityje išliks, tačiau jie privalės būti labiau pritaikyti naujai popandeminei realybei. 

„Nauji biurai turės užtikrinti geresnę infrastruktūrą, socialines erdves ir naujas higienos normas – 6 kv. metrai vienai darbo vietai šiandien jau nebeaktualu“, – NT rinkos apžvalgos pristatyme antradienį teigė Tarpininkavimo grupės vadovė sakė J. Ragaišė.

„Galvojantiems, kad biurų rinka mirs ar sumažės jų poreikis, mes sakome, kad bus priešingai – taip, dalis žmonių gali dirbti iš namų, taip, nebus šimtaprocentinio biuro užpildymo, tačiau dvi, tris dienas tikrai ateisime į biurą, nes tam yra daugybė priežasčių: galbūt namuose neveikia internetas, gal kaimynas darosi remontą, galbūt ant galvos lipa vaikai“, – kalbėjo ekspertė.

Anot jos, šiemet, kaip ir pastaruosius kelerius metus, Vilniaus biurų rinka paaugs apie 16 proc., o į ją  pateks dar apie 300 tūkst. kv. metrų biurų ploto.

„Auganti pasiūla taip pat augins ir biurų vakansiją, kuri šių metų pabaigoje sudarys apie 10 proc., bet A klasėje šis skaičius bus mažesnis – apie 6 proc.“, – prognozavo J. Ragaišė.

Jos teigimu, tai neleis kilti nuomos kainoms, nors jos turėtų augti dėl naujų reikalavimų ir brangstančių statybų.

J. Ragaišės manymu, išaugę laisvų biurų plotai taip pat atveria duris naujiems investuotojams, nes biurų pasirinkimas bent jau Vilniuje šiemet didės. 

„Dėl Kauno biurų rinkos nebūčiau tokia optimistė, nes paskutinius dvejus metus čia buvo labai didelis naujų projektų aktyvumas, todėl šiandien reikia išlaukti, kol tas plotas bus įsisavintas nuomininkų, o tam reikės 2-3 metų. Klaipėda apskritai yra kitas etapas, čia dar tik planuojami nauji projektai, tačiau tikėtina, kad nauja pasiūla suaktyvins ir paklausą“, – prognozavo „Newsec“ grupės vadovė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 03 30 15:44
Spausdinti