Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


REKOMENDACIJOS
Vidos Ramaškienės turiningo laisvalaikio rekomendacijos
Laura Čiginskaitė

Festivalio „Kino pavasaris“ direktorė pasakoja visada ypatingą dėmesį skirianti jaunų menininkų darbams, kurie dažnai maloniai nustebina ir atskleidžia netikėtą požiūrį

Filmai socialinėmis temomis. Man labai įstrigę ir šiai dienai aktualūs filmai socialinėmis temomis – mano mylimo režisieriaus Claude’o Leloucho filmas „Gražiausi gyvenimo metai“ (nuotr.), kuris galbūt artimesnis vyresnei publikai, nors žinau, kad ir jaunimas atrado C. Lelouchą, ankstesnės kartos aktorius ir pačią temą – žmogaus senėjimą. Su malonumu dar kartą norėčiau priminti juostą „Baigiamieji egzaminai“, kurio režisierius – pripažintas rumunų kūrėjas Cristianas Mungiu. Filme keliamos šeimos, moralės problemos, todėl jis visą laiką aktualus, ypač dabar. Kitas filmas, kurį dar tik pristatysime „Kino pavasario“ programoje – „Greta“. Jis yra apie Gretą Thunberg. Neįtikėtina, ką gali vienas paauglys, kaip gali keisti pasaulį ir pasaulio galingųjų nuostatas. Ši istorija įkvepia mus nebūti abejingus aplinkai, apskritai suprasti, kad gyvenime savo darbais, poelgiais galime smarkiai pakeisti tai, kas mums nepatinka.

Serialas „Černobylis“ (rež. Johanas Renckas). Antrą kartą pradėjau žiūrėti serialą „Černobylis“. Mano amžiuje yra kitas santykis su šiuo serialu, tuo metu mūsų vaikai jau ėjo į darželį, ir tai, kad mes nieko nežinojome, parodo santykį su valdžia, totalitarinės valstybės požiūrį į žmones. Man įsiminė scena, kurioje nuo radiacijos krenta negyvi paukščiai, o tuo pačiu metu vaikams leidžiama eiti į mokyklą. Šis serialas yra didelė garbė Lietuvai, manau, kad pasinaudota galimybe šnekėti apie esminius dalykus.

2021 02 27 12:30
Spausdinti