Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


MENAS
Metropoliteno muziejus lankytojų nelauks visą vasarą
IQ Life
Pixabay

Liepos 1-ąją ketinęs vėl atsidaryti Niujorko Metropoliteno meno muziejus pakoregavo savo planus ir paskelbė anksčiausiai duris atversiantis rugpjūčio viduryje. Tačiau tikėtina,  kad ilgai lauktas atidarymas įvyks tik rudenį.

Viena garsiausių ir įtakingiausių meno institucijų pasaulyje savo veiklą sustabdė kovo 12-ąją – kaip ir kitos meno bei kultūros įstaigos Niujorke. Metropoliteno meno muziejaus atstovai skaičiuoja, kad dėl to šiemet ir kitąmet nuostoliai sieks apie 150 milijonų JAV dolerių. Jis neteko pajamų, gaunamų parduodant bilietus bei suvenyrus, taip pat lėšų už įvairiems renginiams nuomojamas patalpas. Pandemijos ir karantino metu teko atleisti 81 muziejaus darbuotoją.

Vis dėlto net ir vėl grįžus prie įprastesnio ritmo dalis muziejaus gyvenimo kardinaliai pasikeis. Bus sutrumpintas darbo laikas ir reguliuojami lankytojų srautai, kai kuriais atvejais žmonių bus prašoma pasimatuoti kūno temperatūrą.

Jokių ekskursijų, koncertų, diskusijų ir kitų renginių įstaiga neketina rengti iki šių metų pabaigos.  

Metropoliteno meno muziejui vėl atvėrus duris, parodų lankymas bus vienintelė leidžiama veikla. Jokių ekskursijų, koncertų, diskusijų ir kitų renginių įstaiga neketina rengti iki šių metų pabaigos.  

„Metropoliteno meno muziejus skaičiuoja 150 metų trukmės istoriją ir šiandien tampa vilties švyturiu galvojantiems apie ateitį. Jis taip pat mums primena žmogaus dvasios stiprybę ir meno galią suteikiant paguodos, įkvėpimo ir bendruomeniškumo“, - išplatintame pranešime teigė Metropoliteno muziejaus vadovas Danielis H. Weissas.

2020 05 20 10:29
Spausdinti