Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


K. Kuizinas: „Išsiversti be savo erdvės mums bus įdomi patirtis“
Viktorija Vitkauskaitė
Kęstutis Kuizinas (Scanpix nuotr.).

Kitų metų pavasarį rekonstruoti uždaromo Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) direktorius Kęstutis Kuizinas sako, jog ši pauzė nereikš pertraukos pačios institucijos veikloje. Apie tai, kaip statybos keis parodų planus, su pašnekovu kalbėjosi IQ kultūros redaktorė Viktorija Vitkauskaitė.

– Viena paskutinių prieš rekonstrukciją ŠMC vyksiančių parodų vadinsis „Ar mes užsidarome?“, kuriai ruošdamiesi jau paskelbėte atvirą šaukimą menininkams. Kodėl šįkart pasirinkote tokį retą ŠMC parodoms formatą?

– Pagalvojome, kad gal ir teisinga būtų šįkart plačiau pakviesti menininkus į pastatą, kurio ilgai nebeteks pamatyti. Ir mums patiems visada įdomu išbandyti naujus formatus. Pasaulyje tokie atviri šaukimai vyksta nuolat, tai nėra nieko naujo. Mes savo institucijoje gal daugiau pasikliaujame ekspertų žiniomis – tai yra čia dirbančiais kuratoriais. Bet tai nereiškia, kad niekada nepriimame išorinių siūlymų ar menininkų idėjų. Žinoma, skelbiant atvirą kvietimą teikti sumanymus atsiveria platesni horizontai; tikėtina, kad kartais ir mes nepastebime, kas aplink vyksta.

– Nors kvietimas atviras, nekeliantis jokių temos ar medžiagų kriterijų, vis dėlto tikriausiai, pavyzdžiui, tautodailininkų darbų ŠMC parodoje nepamatysime?

2019 11 30 07:30
Spausdinti