Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KINAS
Išdalinti Venecijos kino festivalio „Auksiniai liūtai“, didįjį prizą nuskynė „Oskarų“ favoritė
BNS

Pagrindinis kasmet rengiamo Venecijos kino festivalio apdovanojimas – „Auksinis liūtas“ – šeštadienį atiteko kinų kilmės amerikiečių režisierės Chloe Zhao juostai „Klajoklių žemė“.

Ji tapo pirmąja per dešimtmetį moterimi, laimėjusia šį apdovanojimą.

Šis filmas – odė amerikiečių aistrai keliauti ir pakilimams bei nuopuoliams kelyje. Pagrindinį vaidmenį filme atlieka dviem „Oskarais“ apdovanota Frances McDormand, įkūnijusi po ekonominės krizės po JAV vakarus furgonu keliaujančią moterį. Jos veikėja, kuri yra našlė, iškeliauja po to, kai praranda savo namus.

Ši juosta yra laikoma rimta pretendente į geriausio metų filmo „Oskarą“.

Ch. Zhao pagrindinį Venecijos kino festivalio prizą laimėjo praėjus dešimčiai metų po to, kai 2010 metais juo buvo apdovanota Sofia Coppola už juostą „Kažkur tarp ten ir čia“.

Už skirtą apdovanojimą Ch. Zhao ir F. McDormand padėkojo per vaizdo programėlę „Zoom“ iš Pasadenos Kalifornijoje, kur penktadienį įvyko filmo premjerą JAV. Beje, jos tai padarė sėdėdamos tame pačiame furgone, kuris buvo panaudotas filmavimui.

Didysis žiuri prizas atiteko Michelio Franco filmui „Naujoji tvarka“, pasakojantis apie distopinę Meksiką.

Japonų režisieriaus Kiyoshi Kurosawos filmui „Šnipo žmona“ atiteko „Sidabrinis liūtas“.

Britų aktorė Vanessa Kirby, geriausiai žinoma iš „Netflix“ serialo „Karūna“, buvo pripažinta geriausia aktore už vaidmenį Kornelio Mundruczo filme „Moters fragmentai“ apie liūdnai pasibaigusį gimdymą namuose.

Geriausiu aktoriumi pripažintas italas Pierfrancesco Favino už vaidmenį juostoje „Tėve mūsų“.

Praėjusiais metais pagrindinis kino festivalio prizas atiteko amerikiečių režisieriaus Toddo Phillipso filmui „Džokeris“, o Didysis žiuri prizas atiteko Romanui Polanskiui už filmą „Pareigūnas ir šnipas“, nors tai sukėlė prieštaringų vertinimų.

Dėl pagrindinio Venecijos kino festivalio prizo kovojo iš viso 18 juostų. Dėl koronaviruso pandemijos visi festivalio dalyviai seniausiame kino teatre sėdėjo dėvėdami kaukes ir laikydamiesi socialinio atstumo. Dėl to salė buvo pustuštė.

Daugybė kino žvaigždžių nusprendė išvis nevykti į festivalį.

Tarptautinis Venecijos kino festivalis yra seniausias pasaulyje ir buvo pradėtas rengti 1932 metais.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 09 13 11:47
Spausdinti