Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


Grįžtantys prie jūros
Laura Čiginskaitė
(Jelenos Lebedevos nuotr.).

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (KVMT) jau beveik tris dešimtmečius kviečia į tarptautinį operos ir simfoninės muzikos festivalį „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“. Kam šiais metais bus skiriamas ypatingas dėmesys, Laurai Čiginskaitei pasakojo KVMT vadovė Laima Vilimienė.

– Kuo „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“ šiemet bus ypatingas?

– Festivalio turinys turės kelias dedikacijas. Šiemet minimos muzikos klasiko Eduardo Balsio šimtosios metinės. KVMT daug renginių skiria kompozitoriaus muzikai aktualizuoti, ne išimtis – ir festivalis. Tam parengti du projektai. Laikrodžių muziejaus kiemelyje bus atliktas teatralizuotas E. Balsio dainų koncertas „Aš senas jūrininkas“, jo dirigentas – Egidijus Miknius, režisierė – Rūta Bunikytė. Šis projektas yra išskirtinis, naujas Lietuvos kultūrinėje aplinkoje – tai rezidencijos „Išbandyk profesiją“ finalinis akordas.

Kitas labai aktualus ir mums reikšmingas projektas – E. Balsio baleto „Eglė Žalčių karalienė“ premjera Palangos koncertų salėje. Tai nebus klasikinis baletas „ant puantų“, o labiau modernaus požiūrio šokio spektaklis, kurio choreografas – Martynas Rimeikis.

2019 08 10 03:15
Spausdinti