Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Akrobatiniai žaidimai
Viktorija Vitkauskaitė

Festivalio „Naujojo cirko savaitgalis“ svečiai – australų trupė „Gravity & Other Myths“ – scenoje lyg kamuoliukais žongliruoja gravitaciją paneigiančiais triukais ir tarpusavio pasitikėjimu. Viktoriją Vitkauskaitę trupės narys akrobatas Martinas Schreiberis tikina, kad be antrojo dėmens nebūtų ir pirmojo.

– Kalbamės jums gastroliuojant Vokietijoje, vėliau keliausite į JAV, Didžiąją Britaniją, Belgiją. Kaip skirtingų šalių publika priima jūsų spektaklius?

– Skirtumų yra nemažai. Kai kuriose šalyse auditorija labai santūri. Pavyzdžiui, Belgijoje, Nyderlanduose žiūrovai ramiai sėdi iki pat pabaigos ir tik tada ima ploti. O štai Meksikoje, Brazilijoje yra visiškai priešingai – publika per visą spektaklį tiesiog eina iš proto. Baltijos šalyse niekada nesame lankęsi, tad net neįsivaizduoju, kokios reakcijos galima tikėtis Vilniuje.

Visose šalyse, kuriose tenka būti, bandome susipažinti ir su vietos cirko bendruomene. Pasidomime, ar yra trupė, galbūt veikia jaunimo cirko mokykla, stengiamės susipažinti su vietiniais ir surengti dirbtuves.

2018 09 08 17:22
Spausdinti