Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RIMTI REIKALAI
Liaudiškas figūrantas
Balys Godauskis
Vytis Snarskis

Aukštas ir gražus. Nesuprantama, kodėl apžvalgininkai ir padėties stebėtojai, Gitanui Nausėdai prikabinę porą pozityvių epitetų, juos prikaišioja tuomet, kai bando kritikuoti prezidento veiksmus ar pačią instituciją. 

Labai gerai, kad Nausėda yra ir gražus, ir aukštas. Tai ne tik jo asmeninis socialinis kapitalas, fizinis turtas, bet ir laimė bei sėkmė mums visiems. Nes jei prezidentas būtų žemas ir negražus, tuomet visaip kaip kompleksuotų, avėtų batus aukštesniais kulnais, nuo kurių chroniškai skauda ir kojas, ir stuburą. Įsitaisytų slaptą plastikos chirurgą, kuris neabejotinai ne tik botokso į pažandes prišvirkštų, bet ir įkalbėtų pasitempti ausis, nosį. Ir prezidentienės nepaliktų ramybėje.

Tipiškas tokių metų lietuvis vyras slapta arba viešai nešioja keleto dekalitrų talpos alaus pilvą. Laisvalaikiu žvejodamas sprendžia amžinas dilemas, ką pirma mesti – alų, sporto klubą ar žmoną. Palyginus, Nausėda tarsi ne šio pasaulio.

Mūsų prezidentas kaip reta reprezentatyvus, tačiau matomas pernelyg retai. Kinų viruso pandemijos pradžioje liaudis jo pasigedo. Net keista, kodėl prezidentas pasislinko į antrą ar trečią planą. Nes kuo daugiau rodaisi viešumoje, tuo populiaresnis. Net Verygos, kuris kilus grėsmei nepaliaudamas per dienas kalbėdavo bet ką ir nežinia ką, reitingai augo.

2020 06 21 05:30
Spausdinti