Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Ekonominių naujienų kalendorius
Dmitrij Karpin

Profesionalui, patyrusiam prekiautojui valiutų rinkoje akivaizdu, kad sėkmė priklauso nuo žinių, sąmoningumo ir patirties. Valiutų kursų pokyčius lemia ekonominės ir politinės naujienos, jos skelbiamos ekonominiame kalendoriuje – prekiautojai visada informuojami apie svarbiausius įvykius.

Ekonominių naujienų kalendorius – tai makroekonominių rodiklių statistika, valstybės įstaigų, departamentų, įvairių komitetų ataskaitos, valstybių vadovų ir centrinių bankų pasisakymų tvarkaraščiai. Kasdien skelbiamos dešimtys svarbių naujienų, kurios turi įtakos valiutų kursams ir įvairių finansinių priemonių kainoms. Priimti įstatymai ar pasakyta kalba valstybių vadovų aukščiausiojo lygio susitikimuose nedelsiant atsispindi valiutų rinkoje. Net iš pirmo žvilgsnio nereikšmingi žodžiai gali kardinaliai pakeisti valiutų porų kotiruočių judėjimą, todėl patartina stebėti ekonominį kalendorių. Daugumai žmonių, kurie tik pradeda domėtis valiutų rinka ir kurti savo darbo su ja strategiją, naujienų kalendorius atlieka labai svarbų vaidmenį, nes jis nuosekliai paaiškina vieno ar kito įvykio įtaką valiutų kursams. Tad būtina turėti prieigą prie kokybiškos informacijos ir laiku ją sužinoti. Jeigu jums tokių žinių apie finansų rinkas trūksta, bus sunku tapti sėkmingu investuotoju. Darbas su ekonominiu kalendoriumi yra neatsiejama fundamentinės analizės dalis. Išmokę teisingai interpretuoti paskelbtus duomenis, galėsite objektyviai įvertinti situaciją finansų rinkose.
Net iš pirmo žvilgsnio nereikšmingi žodžiai gali kardinaliai pakeisti valiutų porų kotiruočių judėjimą.
Dirbdami su ekonominiu kalendoriumi, pirmiausia turėtumėte atkreipti dėmesį į svarbiausius įvykius, kurie labiausiai veikia finansinių priemonių vertę arba kursą. Prie tokių naujienų ir įvykių priskiriami duomenys apie nedarbo lygį JAV ar Europoje, BVP augimas arba kritimas, palūkanų normų dydžiai, intervencijos ir kiekybinio skatinimo priemonės bei duomenys apie infliaciją ir gamybos plėtros tempai. Be to, dirbant su statistikos duomenimis, reikėtų atkreipti dėmesį į ekspertų ir analitikų prognozuojamas reikšmes. Jeigu faktiniai duomenys smarkiai skiriasi nuo prognozių, finansų rinkų svyravimai padidėja. Stebėdami ekonominių naujienų kalendorių, jūs visą parą gaunate informaciją ir esate pasiruošę net labiausiai netikėtiems finansų rinkų posūkiams. Išnaudokite kalendoriaus funkcijas maksimaliai: filtruokite naujienas pagal svarbą, rinkitės norimas valiutas ir laiko intervalus. Nepamirškite ekonominių naujienų kalendoriaus nuostatose pasirinkti savo šalies laiko zonos. Suprasdami tai, kas vyksta ekonominėje sistemoje, galėsite tiksliau prognozuoti finansų rinkų tendencijas, ir tai padės optimizuoti savo investavimo strategiją. Dmitrij Karpin yra „TeleTrade-DJ International Consulting Ltd“ atstovybės Lietuvoje vyriausiasis analitikas. Panaudota medžiaga ir pateikti svarstymai skirti šviesti ir informuoti. Jie neturėtų būti suprasti ir panaudoti kaip įmonės „TeleTrade“ investicinės rekomendacijos.
2017 03 24 14:59
Spausdinti