Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


IŠSKIRTINIS INTERVIU
P. Ziemiakas: „Kad ir ką sakytų populistai, lengvų sprendimų nėra“
Kotryna Tamkutė
CDU
Paulas Ziemiakas.

Laisva ir demokratinė visuomenė problemas sprendžia efektyviau ir ryžtingiau, įsitikinęs Vokietijos krikščionių demokratų sąjungos (CDU) sekretorius Paulas Ziemiakas. IQ apžvalgininkė Kotryna Tamkutė su juo kalbėjosi apie koronavirusą, Rusiją, Baltarusiją ir demokratijos padėtį pasaulyje.

– Koronaviruso pandemija stipriai supurtė politinę padangę kone visose pasaulio valstybėse. Temos ir klausimai, kurie metų pradžioje atrodė būsiantys svarbiausi, buvo nustumti į šalį, atsivėrė problemos, apie kurias buvome pamiršę. Kaip, jūsų nuomone, pandemija pakeitė Vokietijos politinę darbotvarkę?

– Nuo pat kovo mėnesio kova su koronavirusu buvo svarbiausia Vokietijos politikos kryptis. Federacinė šalies vyriausybė ir šešiolika Vokietijos žemių turėjo dirbti kartu tam, kad rastų bendrus sprendimus dėl reikalingų priemonių įgyvendinimo. Svarbiausias tikslas buvo kiek įmanoma žemiau nuleisti infekcijos kreivę ir saugoti, kad Vokietijos sveikatos apsaugos sistema, kuri laikoma viena geriausių pasaulyje, nebūtų perkrauta.

Su tuo susitvarkėme gana sėkmingai – greitai priėmėme teisės aktus, kurie leido federacinei ir žemių vyriausybėms suteikti finansinę pagalbą įmonėms ir asmenims, kurie labiausiai nukentėjo nuo karantino priemonių. Vokietijos parlamentas priėmė precedento neturintį sprendimų paketą, kuris leido mums atlaikyti pandemijos sukeltą ekonomikos krizę ir užkirsti kelią bedarbių skaičiui smarkiai augti.

2020 10 06 06:00
Spausdinti