Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


M. Garbačiauskaitė-Budrienė: „Kai iššūkių nesirenkame, jie patys mus susiranda“
Kotryna Tamkutė

Nuo dienos, kai buvusi naujienų portalo Delfi.lt vyriausioji redaktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė tapo Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) generaline direktore, praėjo beveik metai. Per tą laiką iššūkių netrūko, didžiausias jų – valdančiosios daugumos spaudimas dėl LRT valdymo pertvarkymo – prie pabaigos dar net nepriartėjo.

IQ apžvalgininkė Kotryna Tamkutė su M. Garbačiauskaite-Budriene kalbėjosi apie tai, kaip sekėsi atlaikyti politikų spaudimą „depolitizuoti politizuojant“ ir problemas, kurių jie nematė. „Šiais metais iš mūsų galima tikėtis nebanalių, drąsesnių sprendimų“, – sakė pašnekovė, ant rankos pirštų skaičiuodama tai, ką pasiekti jau pavyko.

– Aš manau, kad finišo tiesiosios mes dar nepasiekėme. Greičiau tik įpusėjome procesus. Juk naujoje Seimo sesijoje bus svarstoma nauja LRT įstatymo redakcija. Ji – visų laikinosios Seimo komisijos pateiktų išvadų, kurios, beje, buvo atmestos, ir tai – beprecedentis atvejis, – išdava.

Spaudimą LRT patyrė dar iki man tampant generaline vadove. Visgi jis nebuvo tiesioginis, kai, pavyzdžiui, yra bandoma nuimti vadovą ar liepiama kažką rašyti. Tačiau laikinosios Seimo tyrimo komisijos darbo metu LRT administracijos veikla buvo labai apsunkinta dėl to, kad reikėjo staigiai atsakyti į daugybę klausimų. Tai atėmė tikrai daug laiko.

2019 03 26 11:23
Spausdinti