Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


Bh. Turakhia: „Interneto galimybės dar toli gražu neišsemtos“
Gytis Kapsevičius
Bhavinas Turakhia.

Milijardierius iš Indijos Bhavinas Turakhia pirmą kartą internetu pasinaudojo norėdamas surasti mėgstamos dainos žodžius, tačiau pažintis su šia technologija gana greitai atsivėrė kaip neįtikėtina galimybė. IQ apžvalgininkui Gyčiui Kapsevičiui jis papasakojo apie naujas ateitį keisiančias technologijas, aukštąjį mokslą ir lyderystę.

– Interneto verslą pradėjote gana anksti – 1998 m. Pati technologija nuo to laiko išaugo į multimilijardinę pramonę. Šiandien tai matome ir suvokiame kiekvienas, bet kaip buvo tuomet, ar įsivaizdavote tokį jos potencialą?

– Tikrai taip. Pirmą kartą naršiau internete dar 1994 m., reikėdavo jungtis per modemus, kurie skleisdavo keistus garsus. Viena sesija trukdavo nuo dviejų iki penkių minučių, tada tekdavo jungtis iš naujo.

Jei gerai pamenu, pats pirmas dalykas, kurio ieškojau, buvo Michaelo Jacksono dainos žodžiai. Kai reikiamas tinklalapis atsirado mano ekrane ir pamačiau, kad jo kūrėjas buvo, rodos, iš Teksaso ar iš kitos JAV valstijos, supratau, kad per kelias sekundes galiu gauti priėjimą prie informacijos iš viso pasaulio. Buvau sužavėtas.

2019 07 29 16:20
Spausdinti