Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Šeši bankininkystės lyderiai kitąmet tikisi pristatyti savo kriptovaliutą
BNS
HSBC yra vienas iš projektą remiančių bankų (Reuters nuotr.).

Bankai pribrendo kriptovaliutoms. Skelbiama, kad didžiausių pasaulio bankų grupė – „Barclays“, „Credit Suisse“, „Canadian Imperial Bank of Commerce“, HSBC, MUFG ir „State Street“ – nori pasiūlyti savo klientams naują skaitmeninę valiutą.

Šią žinią paskelbė britų verslo dienraštis „The Financial Times“. Pernai rugpjūtį Šveicarijos bankas UBS kartu su „Clearmatics Technologies“ sukūrė naują kriptovaliutą, kurią pavadino praktiniu atsiskaitymų piniginiu vienetu (angl. „utility settlement coin“, arba USC). Vėliau prie šio projekto prisijungė „BNY Mellon“, „Deutsche Bank“ ir „Santander“. Bankai tikėjosi padidinti finansinių operacijų efektyvumą, paspartindami jų baigiamųjų etapų vykdymą. Dabar projektas įžengė į naują etapą – jo dalyviai, kurių skaičius dar padidėjo, stengiasi išsamiau aptarti USC su centriniais bankais ir rengia papildomas naujosios kriptovaliutos apsaugos priemones. „Tariamės su centriniais bankais ir reguliavimo institucijomis ir per kitus 12 mėnesių tęsime šias diskusijas, kad artėjant 2018 metų pabaigai galėtume ribotu mastu įvesti naująją kriptovaliutą“, – pareiškė leidiniui UBS finansinių ir technologinių inovacijų direktorius Haideris Geoffrey.
Vadinamoji „blockchain“ technologija iš pradžių gąsdino bankus, kurie ją laikė nepatikima. Tačiau, kruopščiai ją išnagrinėjusios, finansų įmonės randa vis daugiau būdų panaudoti šią technologiją atsiskaitymų paspartinimui atliekant įvairias operacijas.
Vadinamoji „blockchain“ technologija iš pradžių gąsdino bankus, kurie ją laikė nepatikima. Tačiau, kruopščiai ją išnagrinėjusios, finansų įmonės randa vis daugiau būdų panaudoti šią technologiją atsiskaitymų paspartinimui atliekant įvairias operacijas. Perėjus prie USC, sandorių su vertybiniais popieriais šalys nelauks, kada bus pervestos tradicinės piniginės lėšos. Vietoj to jos naudos kriptovaliutą, kurią centriniuose bankuose bus galima iškeisti į įprastus pinigus. Dėl tokio metodo taikymo sumažės laiko ir pinigų sąnaudos, taip pat bus mažiau apkraunami žmogiškieji ištekliai. Be to, bendroji kriptovaliuta USC bus iškeičiama į įvairiausias tradicines valiutas, atsižvelgiant į sandorio šalių poreikius. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.
2017 09 03 23:52
Spausdinti