Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 23 d.


REORGANIZACIJA
„Nissan“ jungia taupymo pavarą
IQ

Automobilių gamintojas „Nissan“ ketina radikaliai sumažinti savo išlaidas dėl galimo pardavimų kritimo po nepasiteisinusios plėtros strategijos, paveldėtos iš dabar ieškomu bėgliu laikomo buvusio vadovo Carloso Ghosno, naujienų agentūrai „Reuters“ atskleidė keturi šiame koncerne dirbantys šaltiniai.

Antras pagal dydį Japonijos automobilių gamintojas ketina atleisti bent 4,3 tūkst. administracijos darbuotojų ir uždaryti dvi gamyklas, taip siekdamas sutaupyti bent 480 mlrd. jenų (4 mlrd. eurų) iki 2023 m.

Tai yra dar vienas žingsnis po liepą paviešinto restruktūrizavimo plano, kuris turėtų sumažinti „Nissan“ gaminamų prekių pasirinkimą, taip pat sumažinant darbuotojų skaičių įmonės padaliniuose JAV ir Europoje bei nurėžti finansavimą reklamai ir rinkodarai.

„Situacija yra kritinė. Reikia tai padaryti arba mirti“, – teigė vienas artimas „Nissan“ vadovybei žmogus.

„Nissan“ atstovė spaudai atsisakė pakomentuoti galimas naujas restruktūrizacijos priemones ar paneigti požiūrį, kad šiuos pokyčius lemia prastesni, nei tikėtasi, pardavimai.

C. Ghosnui vadovaujant įmonei, ši ėmėsi plataus masto plėtros strategijos, siekė sukurti naujų automobilių modelių, plėstis į naujas rinkas, kaip Indija, Rusija, Pietų Afrika ir Pietryčių Azija, skyrė milžiniškas pinigų sumas reklamai bei rinkodarai.

Dabar dauguma naujai išleistų modelių vargiai pasiekia reikiamus pardavimų tikslus, o, „Nissan“ būstinės Japonijoje skaičiavimais, apie 40 proc. kompanijos pasaulinių gamybos pajėgumų nėra visiškai išnaudojama.

2020 02 05 15:00
Spausdinti