Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


KTU konkursinių balų vidurkis dvigubai viršijo ŠMM iškeltą kartelę
IQ
konkursinis balas
Lietuvos universitetai
(KTU arch. nuotr.).

Pasibaigus LAMA BPO pagrindiniam ir papildomam priėmimui paaiškėjo, kad Kauno technologijos universitete (KTU) žymiai išaugo visų priimtųjų – tiek į valstybės finansuojamas, tiek į nefinansuojamas vietas – konkursiniai balai.

Priimtųjų į KTU valstybės finansuojamas vietas nuolatine studijų forma konkursinių balų vidurkis, lyginant su praėjusiais metais, padidėjo 0,54 ir siekia 6,435, o priimtųjų į valstybės nefinansuojamas vietas išaugo 0,7 ir padidėjo iki 4,597. Bendras priimtųjų į KTU nuolatine studijų forma vidurkis šių metų bendrajame priėmime yra 6,139, o tai yra 0,25 daugiau nei 2016 metais. Šis rodiklis yra dvigubai didesnis negu Švietimo ir mokslo ministerijos  (ŠMM) nustatyta konkursinio balo riba. Pagal studijų sutartis pasirašiusių šimtukininkų skaičių KTU taip pat išlaiko lyderio pozicijas ir užima antrą vietą tarp visų šalies universitetų, priėmęs studijuoti 272 aukščiausius įvertinimus iš valstybinių brandos egzaminų gavusius jaunuolius. KTU taip pat užima antrą vietą tarp Lietuvos universitetų pagal pirmakursių skaičių. Po visų priėmimo etapų KTU studijų sutartis pasirašė 1912 būsimieji studentai, iš kurių į valstybės finansuojamas studijų vietas – 1596 asmenys, o į valstybės nefinansuojamas studijų vietas – 316 asmenys. Po šių metų priėmimo KTU užima 2,3 proc. daugiau (17 proc.) universitetų rinkos pagal priėmimą į bakalauro studijas, lyginant su praėjusiais metais. Net 77,9 proc. priimtųjų į KTU buvo pakviesti pagal pirmąjį pageidavimą – tai vienas aukščiausių rodiklių tarp Lietuvos universitetų. Tai rodo priimtų asmenų aiškų apsisprendimą studijuoti būtent KTU siūlomą studijų programą.
Net 77,9 proc. priimtųjų į KTU buvo pakviesti pagal pirmąjį pageidavimą – tai vienas aukščiausių rodiklių tarp Lietuvos universitetų.
Daugiausia studentų šiemet priimta į informacinių technologijų (IT) krypties studijų programas (Programų sistemas, Informatikos inžineriją, Multimedijos technologijas), technologijos mokslų programas (Statybos inžineriją, Maisto mokslą ir technologijas, Elektronikos inžineriją) bei Finansų programą. Lyginant su 2016 metais, pasirašytų studijų sutarčių skaičius labiausiai išaugo šiuose KTU fakultetuose: Matematikos ir gamtos mokslų, Elektros ir elektronikos bei Ekonomikos ir verslo.  
2017 08 25 15:19
Spausdinti