Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


INVESTICIJOS
„Google“ vien JAV iš kišenės ištrauks papildomus 10 mlrd. JAV dolerių
BNS
Pixabay

JAV interneto milžinė „Google“ trečiadienį pranešė planuojanti investuoti daugiau nei 10 mlrd. JAV dolerių į biurus ir duomenų centrus Jungtinėse Valstijose 2020 metais, įskaitant investicijas į savo naują miestelį, planuojamą pastatyti Niujorko mieste, ir projektus dar dešimtyje valstijų.

Per pastaruosius dvejus metus technologijų milžinė į šią sritį jau investavo 22 mlrd. JAV dolerių.

„Šios investicijos sukurs tūkstančius darbo vietų, įskaitant darbo vietas pačioje bendrovėje ir darbo vietas duomenų centrų ir atsinaujinančios energijos įrengimų statybose, taip pat sukurs galimybių vietos verslininkams iš aplinkinių miestų ir bendruomenių“, – rašoma tinklaraščio įraše, kurį paskelbė „Google“ patronuojančiosios bendrovės „Alphabet“ vadovas Sundaras Pichai.

Vienu didžiausių projektų taps Hadsono aikštės miestelio Niujorke atidarymas, kuriame „Google“ gali padidinti darbuotojų skaičių dvigubai iki 2028 metų.

„Google“ investicijos bus paskirstytos visuose JAV regionuose ir apims biurų plėtrą Pitsburge Pensilvanijos valstijoje bei Kembridže Masačusetso valstijoje.

Planuose taip pat numatoma išplėsti „Google Cloud“ miestelį Siatle, Vašingtone ir kitose vietose San Fransisko ir Los Andželo apylinkėse.

Į šias investicijas įeis anksčiau paskelbta 1 mlrd. JAV dolerių suma, skirta palengvinti būsto krizę įlankos teritorijoje netoli „Google“ būstinės Silicio slėnyje.

„Google“ priminė Progresyvios politikos instituto tyrimą, kuriame nurodoma, kad „Alphabet“ praėjusiais metais tapo didžiausia investuotoja Jungtinėse Valstijose.

„Alphabet“ pranešė, kad 2019 metais jos pelnas siekė 34 mlrd. JAV dolerių, o pajamos –162 mlrd. JAV dolerių. Bendrovė savo darbuotojų skaičių padidino maždaug 20 tūkst., o gruodžio pabaigoje bendras darbuotojų skaičius siekė 118 899.

S. Pichai teigė, kad „Google“, kuri turi biurus 26 valstijose, naujas investicijas sutelks vienuolikoje valstijų: Kolorade, Džordžijoje, Masačusetse, Nebraskoje, Niujorke, Oklahomoje, Ohajuje, Pensilvanijoje, Teksase, Vašingtone ir Kalifornijoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 27 08:34
Spausdinti