Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


AUTOMOBILIŲ PRAMONĖ
„General Motors“ uždarys australų automobilių gamintoją „Holden“
BNS
Holden

JAV automobilių gamintoja „General Motors“ pirmadienį pranešė ketinanti atsisakyti Australijos prekių ženklo „Holden“, o artimiausiais mėnesiais bus sustabdyta šios bendrovės inžinerijos, projektavimo ir pardavimo veikla.

Daugiau nei 150 metų gyvuojanti įmonė sukūrė pirmąją Australijoje masiškai gaminamą transporto priemonę ir dešimtmečiais išliko dominuojančiu prekių ženklu šalyje.

2017 metais bendrovė pasekė „Ford“ ir „Toyota“ pavyzdžiu, perkeldama gamybą į užsienį ir taip užbaigdama automobilių gamybos šalyje erą.

„General Motors“ vyresnysis tarptautinių operacijų viceprezidentas Julianas Blissettas pranešė, kad artimiausiais mėnesiais Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje bus atleista maždaug 600 darbuotojų.

„Tai labai sudėtingas sprendimas ir nepriėmėme jo nei lengvabūdiškai, nei lengvai“, – pažymėjo jis.

Pasak J. Blisseto, „General Motors“ nusprendė esanti nepajėgi atlikti „didelių investicijų“, reikalingų „Holden“, kad ilgainiui bendrovė taptų konkurencinga ir pelninga.

„Pasaulyje vykstant automobilių pramonės konsolidacijai, mums vis sunkiau išlaikyti prekių ženklą ir verslą, veikiantį tik dviejose rinkose“, – pridūrė jis.

Gamintoja teigė ketinanti laikytis visų garantinių įsipareigojimų ir suteikti galimybę „Holden“ savininkams įsigyti priežiūros ir atsarginių dalių mažiausiai 10 metų.

Skaičiuojama, kad bendrovė išlaikys apie 200 darbuotojų, kurie užsiims reikalingų dalių gamyba maždaug 1,6 mln. „Holden“ markės automobiliams, kurie šiandien rieda Australijos ir Naujosios Zelandijos keliais. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 17 10:28
Spausdinti