Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


AUTOMOBILIŲ PREKYBA
„Citroën“ atriedės per „Bassadone Group“
IQ

„Bassadone Automotive Nordic“ patronuojanti Estijos įmonė „Auto-Bon Oy“ įsigijo „Veho Eesti AS“. Įmonė pervadinama į „Auto-Bon AC AS“ ir perima „Citroën“ automobilių importo teises Baltijos šalyse, „Citroën“ bei „Hondos“ pardavimo atstovybes Estijoje. 

„Citroën“ importuotojo teisių perėmimas yra logiškas mūsų strategijos žingsnis. Naujos pardavimo atstovybės bei prekės ženklai atveria ateities plėtros galimybių“, – teigia „Auto-Bon Baltic OÜ“ generalinis direktorius ir „Auto-Bon AC AS“ valdybos narys Andrusas Kuusas.

Visi „Veho Eesti AS“ darbuotojai ir valdybos nariai tęs darbą naujoje „Auto-Bon Oy“ valdomoje „Auto-Bon AC AS“ įmonėje – A. Kuusas rūpinsis, kad įmonės perėmimas ir integracija įvyktų sklandžiai. Buvęs „Veho Eesti AS“ generalinis direktorius Andas Nõelis bus atsakingas už automobilių pardavimo salonų veiklą.

„Peugeot“ pardavimas Baltijos šalyse 2019 m., palyginti su ankstesniais metais, didėjo 33,06 proc. Iš viso per praėjusius metus buvo parduoti 5369 modeliai, tai leido atsiriekti 5,17 proc. rinkos dalį. „Citroën“ rinkos dalis 2019 m. pabaigoje buvo 3,37 proc. (3500 parduotų automobilių), „Honda“ – 1,26 proc. (1306 parduoti automobiliai Baltijos šalyse, iš kurių daugiausia Estijoje – 994).

„Bassadone Automotive Nordic“ priklauso „Bassadone Automotive Group“ – šeimos valdomam verslui, kuris buvo įsteigtas 1904 m. „Bassadone“ yra įvairių automobilių prekės ženklų importuotojas ir pardavėjas Anglijoje, Suomijoje, Gibraltare, Ispanijoje ir Baltijos šalyse. 2018 m. pardavimas pasiekė 35 tūkst. naujų automobilių, o apyvarta Europoje – 550 mln. eurų. 


2020 02 04 15:29
Spausdinti