Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


REKLAMA
Ant laurų neleido užmigti automobilių pramonės milžinai
„VoltasIT“ įkūrėjai (iš kairės) Martynas Šileika, Aivaras Astrauskas ir Edvardas Astrauskas.

Pirmasis lietuvių sukurtas mobilusis profesionalios transporto priemonių diagnostikos įrankis vienija daugiau nei milijoną naudotojų ir bendradarbiauja su automobilių pramonės milžine „Volkswagen“. Šiais pasiekimais gali pasigirti „OBDeleven“ išmanioji programėlė, kurią sukūrė sparčiausiai augančia technologijų bendrove Vidurio Europoje pripažinta Lietuvos įmonė „VoltasIT“. Nors siekis sukurti patogų ir funkcionalų įrankį vairuotojams davė vaisių, buvo nuspręsta programėlę tobulinti toliau.

Todėl jos kūrėjai, užsibrėžę dar labiau pagerinti naudojimo patirtį ir prieinamumą, žengė ir į alternatyvių mobiliųjų programėlių platformas.

Prioritetas – patogumui

Vieno „VoltasIT“ įkūrėjų Aivaro Astrausko teigimu, kuriant mobiliąją programėlę, prireikė ne tik automobilių elektronikos ekspertiškumo, bet ir naudotojų poreikių analizės. Pastaroji leido suprasti, jog tik patogus ir funkcionalus įrankis taps neatsiejamu išmaniuoju pagalbininku vairuotojams.

„Siekėme sukurti įrankį, kuriuo būtų galima paprastai prisijungti prie savo automobilio, stebėti jo sistemų būklę ir aktyvinti reikiamas funkcijas. Programėlę tobulinome išsikėlę patogumo naudoti prioritetą, nepamiršdami ir jos funkcionalumo. Kadangi buvome pionieriai rinkoje, mobiliojo profesionalios diagnostikos įrankio kūrimas iškėlė daugybę iššūkių. Viskas buvo nauja, trūko informacijos, kaip atvaizduoti automobilio duomenis ir juos pateikti lengvai suprantamoje programėlėje“, – prisimena vienas „OBDeleven“ vystytojų.

Todėl, susitelkę į tobulinimo procesą, kūrėjai neapsiribojo pasiektais rezultatais. Pasak A. Astrausko, jie nuolat domisi klientų poreikiais ir atsižvelgia į UX dizaino principus: „Norime ne tik pažinti auditoriją, bet ir jai tiekti produktą, kuris būtų lengvai suprantamas kiekvienam.“

Pagalvoti ir apie prieinamumą

Paklaustas, ar patogumas naudoti ir funkcionalumas yra vieninteliai programėlės sėkmės recepto ingredientai, A. Astrauskas tikina: labai svarbu, kad mobilioji programėlė būtų lengvai prieinama.

„Įrankį pritaikyti skirtingoms platformoms verslui ypač naudinga. Esame orientuoti į įvairias klientų grupes, kurios naudojasi skirtingais įrenginiais ir operacinėmis sistemomis. Todėl siekiame, kad mūsų programėlę būtų lengva rasti“, – sako A. Astrauskas.

Vedami šio tikslo, programėlės kūrėjai produktą integravo ir į „Huawei“ išmaniesiems įrenginiams skirtą programėlių parduotuvę „AppGallery“: „Viskas vyko sklandžiai ir greitai. Programėlę įkėlėme vadovaudamiesi pateiktomis instrukcijomis ir profesionalių technologijų gamintojo konsultantų patarimais. Užtrukome tik dieną ir tai iš tiesų buvo gera patirtis, nesukėlusi nepatogumų. 

„Huawei Mobile Services“ verslo plėtros vadovas Voicechas Orševskis priduria, kad ši ekosistema būtent ir buvo suprojektuota taip, kad programėlių integravimo procedūra vyktų operatyviai ir leistų greitai pajusti naudą.

„Mūsų ilgametė praktinė patirtis, kompetentingas ekspertų technologijų valdymas ir patikimi sprendimai užtikrina, kad produktai būtų integruoti be rūpesčių. Atsidūrusios „AppGallery“, programėlės optimizuojamos ir lengvai pritaikomos, todėl gali pasiekti nuolatos augančią auditoriją. Platforma dabar prieinama daugiau nei 650 mln. „Huawei“ naudotojų, o nuo jos starto 2018-ųjų balandį programėlių parduotuve kas mėnesį naudojasi daugiau nei 420 mln. aktyvių vartotojų“, – teigia V. Orševskis.

2020 08 17 10:33
Spausdinti