Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Virginijus Sinkevičius. Estafetė
Ronaldas Galinis
Virginijus Sinkevičius.

Mindaugą pakeitė Virginijus. Tiek tų permainų.

Prieš metus vietoj bendrapavardžio socialdemokrato prie Ūkio ministerijos vairo stojęs Virginijus Sinkevičius turėjo gana nedaug laiko įrodyti, kaip sako Seimo narys liberalas Eugenijus Gentvilas, kad ne tik „senas arklys“, bet ir „jaunas kumeliukas“ vagos negadina. Patirties „Investuok Lietuvoje“ sukaupęs V. Sinkevičius išmano profesinį lauką ir, atrodo, geba girdėti ekspertus bei verslo grupes, tačiau dideliais pasiekimais pasigirti kol kas negali.

Pozityvus veiklos pavyzdys – konkretūs ministerijos pasiūlymai, kaip sutrumpinti investuotojų veiklos įforminimo Lietuvoje procedūras, pritaikytas žemės sklypų katalogas. Neseniai ministerijos pateikti pasiūlymai išplėsti Konkurencijos tarybos įgaliojimus, apibrėžti daugiau atvejų, kai už nesąžiningą konkurenciją gali būti skiriamos nuobaudos, ir liberalizuoti pranešimo apie pažeidimus tvarką akompanuoja premjero Sauliaus Skvernelio kovai su didžiaisiais prekybininkais. Ir jeigu šie ketinimai nebus tušti šoviniai, dalis visuomenės rezultatus priims neabejotinai teigiamai. Tačiau tai, kaip ir ambicijos iki 2020 m. pritraukti dvigubai daugiau startuolių, nei jų Lietuvoje veikia dabar, tėra ateities projekcijos.

Liberalių pažiūrų žmogumi save įvardijusio V. Sinkevičiaus ministerija, tarsi susilygiuodama į Seimo valdančiuosius, per šį laikotarpį buvo pateikusi kelias kritikos ir pašaipų sulaukusias draudimų iniciatyvas. Tačiau įstatymo projekto neleisti prekiauti Lietuvos istoriją iškraipančiomis prekėmis dėl atsiveriančių erdvių cenzūrai atsisakyta. Taip pat nutiko ministerijai įžvelgus būtinybę apibrėžti erotikos bei sekso prekes ir sugriežtinti jų prekybą.

2019 01 01 03:59
Spausdinti