Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Vienas lauke karys
Kotryna Tamkutė
Pixabay nuotr.

Jų laiko nevaržo vaikai ar sutuoktinis, biuras jiems – antri namai, o darbas – bene svarbiausias prioritetas. Ar iš tiesų vienišiai geidžiamiausi darbuotojai?

Jaunos ir vienišos amerikietės darbe praleidžia 196 valandomis daugiau nei jų ištekėjusios kolegės, rodo prieš kelerius metus Šeimos studijų instituto JAV užsakymu atliktas tyrimas. Tokias išvadas perskaitęs darbdavys turėtų susizgribti ir vienišais darbuotojais užpildyti biurus. Pageidautina, kad jie turėtų reikalingų įgūdžių.

Vienišų žmonių pranašumą darbo rinkoje paneigti gana sunku. Akivaizdu, kad neturintys šeimos, kitų įsipareigojimų asmenys dažniau būna atsidavę karjerai. Taip esą yra todėl, kad darbuotojas ieško, kaip užpildyti trūkstamą socialinės aplinkos erdvę, kurią dažnai žmonės randa šeimoje ar draugų būryje.

„Vienišumas nesumažina noro būti pripažintam ir įvertintam, savęs realizacijos poreikio, – sakė Darbo rinkos tyrimų instituto vadovas profesorius Boguslavas Gruževskis. – Į darbo erdvę vienišiai ateina kaip į socialinio palaikymo, šeimos erdvę. Jei joje jie jaučiasi saugūs – gali dirbti viršvalandžius, ateiti ankščiau, aukoti savo laiką.“

2018 04 27 11:47
Spausdinti