Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


Pirmadienio trijulė: atleistų ministrų dvejų metų veiklos vertinimas
Viktorija Vitkauskaitė
Kotryna Tamkutė
Rusnė Marčėnaitė
Alfa.lt fotomontažas.

Kadencijos pusiaukelę netrukus pasieksiančios Vyriausybės premjeras, spaudžiamas mokytojų nepasitenkinimo jo deleguota švietimo ministre, pirmadienį pradėjo staigmena daugeliui – prezidentei Saulius Skvernelis teiks sprendimą dėl trijų ministrų atstatydinimo. Iš Vyriausybės trauksis švietimo ir mokslo, aplinkos ir kultūros ministrai.

Šalies vadovė jau spėjo replikuoti – atstatydinimo priežastys jai aiškios tik Jurgitos Petrauskienės atveju, dėl kitų lauks platesnio premjero komentaro.

Galimas priežastis įvardija IQ žurnalas, tradiciškai Vyriausybės mediumo proga įvertinęs ministrų kabineto sėkmes ir nesėkmes.

Jei sąvoką „savo srities profesionalas“ suprastume tiesiogiai, švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė būtų tinkama jos iliustracija. Baigė pedagogikos studijas, dalyvavo įvairiose su švietimu susijusiose nacionalinėse bei tarptautinėse darbo grupėse, ilgus metus dirbo analitinį darbą mokslo ir studijų stebėsenos srityje – jos kompetenciją pripažįsta ir kolegos, ir oponentai valdžioje. Tačiau politikės etiketės klijuoti jai niekas nesiryžta. Esą trūksta ir lyderystės, ir gebėjimo vienyti.

2018 12 03 17:26
Spausdinti