Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Myli ar nemyli
Kotryna Tamkutė
Scanpix nuotr.

Tobulėjant meilės paieškos priemonėms, baimė likti vienam nemažėja

JAV prezidento rinkimus laimėjus verslininkui Donaldui Trumpui, interneto pažinčių programėlėje „Maple Match“ naujų registracijų skaičius ėmė augti kaip ant mielių. Nenuostabu – mobiliosios priemonės kūrėjai pažadėjo padaryti pasimatymus vėl didžius (ang. make dating great again). Tai yra supiršti kanadiečius su amerikiečiais. Taip pastarieji galėtų gauti Kanados pilietybę ir apsisaugoti nuo esą JAV ištikusio košmaro.

Vis dėlto toks pavyzdys – tik taisyklės išimtis. Pagrindine priežastimi naudotis įvairiomis mobiliosiomis pažinčių programėlėmis ar interneto svetainėmis dažniausiai tampa siekis susirasti antrąją pusę. Kitaip tariant, bent trumpam atsikratyti baimės visam laikui likti vienišam. Šalia viešojo kalbėjimo siaubo, vorų fobijos ar nuogąstavimų dėl antsvorio, tai įvardijama kaip viena didžiausių baimių.

Greitėjant gyvenimo tempui, paroje liekant vis mažiau laiko, kasdien modernėjant technologijoms ir nykstant riboms tarp valstybių, šį nerimą atitolinti tampa vis paprasčiau – užtenka vieno brūkštelėjimo pirštu per išmaniojo ekraną.

2018 03 23 09:01
Spausdinti