Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


LIETUVOS INTERESAI
Kuris JAV rinkimų kandidatas būtų palankesnis Lietuvai?
Liepa Žeromskaitė
Fotobankas
Kartą Lietuvos žemėje.

Tradiciškai Lietuvai palankesni būdavo JAV prezidentai respublikonai. Ar po ketverių chaoso metų savo nuomonę turėtume pakeisti?

2016 m. JAV prezidento rinkimai nustebino visą pasaulį, tačiau šįkart ateitį galime prognozuoti kiek drąsiau. Donaldas Trumpas spėjo parodyti, ko galime iš jo tikėtis – šokinėjimo lyg ant žarijų ir neramaus miego naktimis. Bet ar tas miegas būtų ramesnis su Joe Bidenu?

J. Bidenas yra politikos profesionalas. 36 metus jis Delavero valstijoje buvo renkamas į Senatą ir šią kėdę paliko dėl Baracko Obamos pasiūlyto viceprezidento posto, kuriame išliko abi kadencijas. J. Bideno arkliukas – užsienio politika, Senate jis ilgą laiką dirbo Užsienio reikalų komiteto pirmininku.

Tokia dosjė – visiška priešingybė D. Trumpui, kuris iki išrinkimo į prezidentus neturėjo jokios politinės patirties. „J. Bideno veiklos principai būtų kitokie nei D. Trumpo, – įsitikinęs politologas, Rytų Europos studijų centro direktorius Linas Kojala. – J. Bidenas galėtų būti matomas kaip lyderis, tęsiantis ilgalaikę JAV strateginę politiką.“

2020 10 13 00:53
Spausdinti