Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


EKOLOGIJA
Ką paliksi po savęs? Tvarumas skverbiasi ir į vestuvių iškilmes
Liepa Žeromskaitė
Asmeninis archyvas
Gintarė ir Mantautas Klimai.

Ekologijos banga pasiekė ir vestuvių šventes, bet nauja mada grumiasi su nuoširdžiu rūpinimusi aplinka

Birželio pabaigoje penkias dienas vykusiose Gintarės ir Mantauto Klimų vestuvėse iš viso dalyvavo 50 svečių, tačiau pasibaigus šventei liko vos du maišai nerūšiuotų šiukšlių. Pora ir per savo svarbiausią šventę liko ištikima ekologijos ir tvarumo idėjoms.

Jaunavedžiai vestuvėms išleido 2000 eurų, drabužius iš dažyto lino siuvo jaunosios sesuo, vienintelės samdytos paslaugos buvo sutartinių atlikėjai, stalus ir indėniško stiliaus palapinę tipį sukalė pats jaunikis iš po remonto likusios medienos, dekoracijos kurtos iš gėlininkų nepanaudotų gėlių, o šventė vyko savoje sodyboje. Svečių buvo paprašyta atsinešti sau indus. Įranga maistui gaminti – kazanas, trintuvė – buvo pirkta tikintis ją naudoti ir tolimesniame šeimos gyvenime. Didžiąją dalį šventės išlaidų sudarė geros kokybės maistas.

Anksčiau ekologinės vestuvės būtų kėlusios nuostabą, o dabar, Išteku.lt parodos ir portalo duomenimis, jos – paprastos, jaukios ir draugiškos gamtai – tampa vis madingesnės. Jaunavedžiai renkasi atviras erdves siekdami mažinti energijos sunaudojimą, populiarėja sveiko maisto patiekalai, atsisakoma vienkartinių indų ir dekoracijų.

2020 09 07 06:00
Spausdinti