Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


Fotografijos aktas paparacų akimis: nieko asmeniška, tik verslas
Rusnė Marčėnaitė
(Pexels.com nuotr.).

Ką šiandien gali veikti paparacai – įžymybes medžiojantys fotografai, kai herojai dieną pradeda ir užbaigia keldami asmenines nuotraukas į socialinius tinklus?

Lietuvoje paparacai niekada nebuvo patekę į epicentrą tokių tragedijų kaip Velso princesės Dianos žūtis prieš 20 metų, kai sensacijų medžiotojų persekiojimas tapo viena svarbiausių versijų tiriant avarijos priežastis.

O ir tokių leidėjams skausmingų pamokų, kaip solidi administracinė bauda dėl asmens privatumo, garbės ir orumo pažeidimo Laimos ir Daliaus Mertinų iškeltoje byloje, neatsirado daug. Pora buvo nufotografuota nudistų pliaže, o teismo jiems iš bulvarinio laikraščio „L.T.“ priteista bauda tapo viena iš vinių į leidinio karstą.

Gi Kristina Brazauskienė tolimais 2002-aisiais gal tik nudžiugo, kai paparaco ir jį pasamdžiusio dienraščio „Lietuvos rytas“ dėka jos, tuomet dar Butrimienės, romanas su vedusiu tuomečiu premjeru Algirdu Mykolu Brazausku per 10 dienų sklandžiai įveikė visas keblias stadijas nuo skyrybų iki santuokos. Bet tos garsios nuotraukos Egipto viešbučio paplūdimy padarymo nuopelnai priklauso ne lietuviui „Associated Press“ fotografui, įamžinusiam poros poilsį „iš po rankšluosčio“.

2018 07 27 10:07
Spausdinti