Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


MAKROEKONOMIKA
„Fitch Ratings“ po šešerių metų pagerino Lietuvos kredito reitingą
BNS
Pixabay

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Fitch Ratings“, palankiai įvertinusi šalies viešųjų finansų ir ekonominę situaciją, nustatytus ilgalaikio ir trumpalaikio Lietuvos skolinimosi reitingus pakeitė atitinkamai iš A- į A ir iš F1 į F1+.

Agentūros nustatyta ilgalaikio kredito reitingo perspektyva – stabili, pranešė Finansų ministerija.

„Tai – dar vienas laiptelis aukštyn Lietuvai, atspindintis pasitikėjimą mūsų valstybe. Pagerintas kredito reitingas rodo, kad esame vertinami kaip patikimi ir atsakingai valstybės finansus valdantys partneriai. Šis sprendimas taip pat sudaro realias galimybes dar labiau mažėti šalies skolinimosi kainai“,– sako finansų ministras Vilius Šapoka.

Anot ministerijos pranešimo, agentūros ekspertų sprendimą lėmė realaus BVP augimas, mažėjantis valstybės skolos lygis ir skolos aptarnavimo išlaidos. Įtakos turėjo ir kelerius metus iš eilės fiksuojamas valdžios sektoriaus bei didėjantis einamosios sąskaitos balanso perviršiai, suvaldyta infliacija spartaus augimo laikotarpiu ir teigiama grynoji migracija.

Pasak agentūros, apdairi Lietuvos fiskalinė politika ir narystė euro zonoje, tikėtina, toliau didins makroekonominį stabilumą ir ekonomikos atsparumą išorės sukrėtimams.

„Fitch Ratings“ Lietuvos kredito reitingus paskutinį kartą buvo pagerinusi 2014 metų birželį.

Kita tarptautinė kreditų reitingų agentūra „Moody‘s“ Lietuvai yra suteikusi ilgalaikio skolinimosi reitingą A3 (teigiama perspektyva), „Standard & Poor‘s“ (S&P) – A (stabili perspektyva), „DBRS Morningstar“ – A (teigiama perspektyva).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 01 10:44
Spausdinti