Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KAPITALO RINKA
Biržose pradėta prekyba „Ignitis grupės“ vertybiniais popieriais
BNS
Fotobankas
„Ignitis grupė“.

Valstybės valdoma energetikos grupė „Ignitis grupė“ trečiadienį pradėjo pirmąją prekybos jos vertybiniais popieriais diena „Nasdaq“ Vilnius ir Londono vertybinių popierių biržose, pranešė grupė. 

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad tai yra svarbi diena ir pačiam holdingui, ir Lietuvai bei kitoms Baltijos šalims. „Mūsų regionas auga ekonomiškai ir iš ekonominės bei valdysenos perspektyvos verslo bei investuotojų yra vertinamas kaip pavyzdinis. „Ignitis grupės“ IPO yra didžiulis žingsnis pirmyn plėtojant mūsų kapitalo rinkas Lietuvoje ir Baltijos šalyse, sulaukęs tarptautinio pripažinimo“, – pranešime sako V. Šapoka.  

„Ignitis grupės“ akcijomis bus prekiaujama pagrindiniame „Nasdaq“ Vilnius prekybos sąraše su simboliu „IGN1L”, pranešė grupė. Tarptautiniais depozitoriumo pakvitavimais, atitinkančiais akcijas, bus prekiaujama Londono vertybinių popierių biržos pagrindiniame sąraše su simboliu „IGN“. Iš viso išplatinta 20 mln. akcijų, platinimo kaina buvo 22,5 euro už akciją. „Ignitis grupės“ IPO yra didžiausias Baltijos šalių bendrovės atliktas IPO, kurio metu iš viso pritraukta 450 mln. eurų.

Atveria duris

„Ignitis grupės“ vadovas pabrėžia, kad bendrovės sėkmingai įgyvendintas pirminis viešas akcijų platinimas (IPO) atveria kelius į kapitalo rinką ir kitoms valstybės kapitalo įmonėms. „Mūsų rolė šiuo atveju yra ledlaužio ar pirmeivio, kuris turi pralaužti ledus ir parodyti. Kada kitos įmonės bus pasiruošusios, aš negaliu prognozuoti, bet vienareikšmiškai esame pavyzdys ir atidarysime rinką kitiems. Tai pakelia įmonę ir į visai kitą korporatyvinės valdysenos ir skaidrumo lygį, galų gale rinkos pradeda tikėti ir valstybės kapitalo įmonėmis“, – BNS trečiadienį sakė Darius  Maikštėnas.

Pasak jo, už IPO metu gauta beveik 0,5 mlrd. eurų suma jau pasiekė bendrovės sąskaitas ir dabar reikės ją sėkmingai panaudoti investicijoms. Pasak „Ignitis grupės“ vadovo, šiuo metu bendrovė turi pakankamai lėšų, todėl artimiausiu metu neplanuoja platinti naujų obligacijų emisijų.

„Obligacijų emisijų artimiausiu metu neplanuojame. Turime pakankamai gerą skolos ir kapitalo santykį, todėl periode iki 2023 metų, jei to reikės, naudosimės paskolų, kurios šiuo metu yra labai pigios, instrumentu. Vėlesniais laikotarpiais vertinsime įvairius lėšų pritraukimo variantus, nes reikės efektyviai išnaudoti turimą skolos svertą“, – aiškino D. Maikštėnas

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 10 07 11:37
Spausdinti