Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARANTINAS
Ž. Vaičiūnas: numatoma leisti atnaujinti visų parduotuvių darbą
BNS
Organizatoriai
Parduotuvės „Alpacos“ atidarymo akimirka.

Vyriausybė ketina leisti vėl veikti visoms parduotuvėms, įskaitant ir didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat bus leista turguje prekiauti sodinukais ir augalais.

Vyriausybė ketina leisti vėl veikti visoms parduotuvėms, įskaitant ir didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat bus leista turguje prekiauti sodinukais, augalais, sėklomis ir trąšomis. Jei trečiadienį Vyriausybė pritars, atnaujinti veiklą prekybininkai galėtų jau ketvirtadienį.  

Tai BNS pranešė energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas, laikinai einantis ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas. Anot jo, parduotuvėms nebebus taikomas atskiro įėjimo reikalavimas, tačiau jos turės užtikrinti saugumą ir atstumą tarp žmonių. 

„Turime siekį, kad neturėtų būti parduotuvėms taikomas atskiro tiesioginio įėjimo iš lauko kriterijus. Iš esmės siekiame, kad būtų kiek įmanoma lygesnės konkurencijos sąlygos“, – BNS sakė Ž. Vaičiūnas.

Pasak jo, iš esmės tai reiškia, kad darbą galės atnaujinti visos prekybos centruose veikiančios parduotuvės. Turinčios atskirą įėjimą iš lauko jau gali veikti nuo praėjusio ketvirtadienio.    

„Iš esmės taip, bet laikantis visų apsaugos priemonių, žmonių srautų reguliavimo, kurios buvo taikomos iki šiol“, – teigė ministras.

Tačiau kol kas, anot ministro, nekalbama apie visišką prekybos leidimą turgavietėse, kur vis dar negalės veikti drabužių ir kitų pramonės prekių prekybos vietos. 

„Vienas dalykas, galimybė užtikrinti kontrolę ir atstumus. Supraskime, kad turguje užtikrinti atstumus yra žymiai sudėtingiau nei parduotuvėse, kur yra uždara erdvė ir apsaugos kontrolė ir visa kita. Antras dalykas – rizikos grupės, kurie turguose lankosi – dažniausiai pagyvenę žmonės“, – sakė Ž. Vaičiūnas.

Jis tvirtino, kad visiškas turgaviečių atidarymas bus svarstomas kitame karantino švelninimo etape. 

„Buvo bendras sprendimas, kad tai galėtų būti kitame etape. Turgavietės galėtų ruoštis kitam etapui, bet ne dabar“, – sakė ministras.

Naujos verslo atlaisvinimo priemonės svarstytos Vyriausybės COVID-19 komitete trečiadienį.   

Vyriausybė trečiadienį posėdyje turėtų pratęsti karantiną dar dviem savaitėms – iki gegužės 11 dienos, kartu sušvelninant jo sąlygas ir leidžiant vėl veikti kai kuriems verslams bei įstaigoms.

Jei sprendimas bus priimtas, nuo kitos savaitės atnaujinti veiklą galės lauko kavinės, kirpyklos,  vairavimo egzaminus organizuojanti „Regitra“, bus galima lankytis golfo, teniso, sporto aikštynuose, lauke esančiuose zoologijos, botanikos soduose, taip pat bibliotekose ir muziejuose.

Pasak Ž. Vaičiūno, siekiama, kad jų veikla galėtų būti atnaujinta kuo anksčiau, galbūt nelaukiant kitos savaitės vidurio. Konkrečią datą, anot jo, nustatys Vyriausybė. 

Veido kaukės bus privalomos, išskyrus valgant viešojo maitinimo įstaigose.

Praėjusią savaitę Vyriausybė leido dirbti ne maisto parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą iš lauko,  taip pat smulkioms remonto, buities paslaugų įmonėms. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 22 13:23
Spausdinti