Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KORONAVIRUSO KRIZĖ
Vyriausybė pritarė valstybinio nekilnojamojo turto nuomos lengvatai
BNS
Fotobankas
Biuro patalpos.

Vyriausybė trečiadienį pritarė nekilnojamojo turto (NT) nuomos lengvatai iš valstybės patalpas ar pastatus išsinuomojusioms bei dėl koronaviruso krizės nukentėjusioms įmonėms.

„Projekto tikslas – sudaryti galimybes iki karantino valstybės nekilnojamojo turto nuomos sutartis sudariusiems nuomininkams, kurių veikla buvo uždrausta, sumažinti nuomos įsipareigojimų naštą“, – Vyriausybės posėdyje kalbėjo finansų ministras Vilius Šapoka. 

Valstybinio turto nuomininkams karantino metu ir du mėnesius po jo iki 80 proc. bus sumažinta nuomos kaina ir neskaičiuojami delspinigiai. Skaičiuojama, kad dėl to valstybė negautų daugiausiai 1,5 mln. eurų pajamų. 

Finansų ministerija teigia, kad ši tvarka tokia pati, kaip ir komercinio NT nuomininkams. Pagal šį pirmadienį jau startavusią priemonę įmonėms karantino laikotarpiu ir dar du mėnesius po jo bus kompensuojama iki 50 proc. nuomos kainos, jeigu nuomotojas suteikia bent 30 proc. nuolaidą. Nuomininkams tenka padengti 20 proc. nuomos.

Lengvatai planuojama skirti 100 mln. eurų valstybės lėšų. Europos Komisija pritarė 101,5 mln. eurų vertės nuomos kompensavimo schemai. 

Lietuvos prekybos įmonių asociacija pastarąją priemonę vadino subalansuotu sprendimu, tuo metu Lietuvos bankas pareiškė, kad tai būtų subsidija išskirtinai vieno sektoriaus įmonėms – komercinio NT, tai yra, daugiausia biurų ir prekybos centrų, savininkams.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 06 14:38
Spausdinti