Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


GINČAS
Teismas: puslapis wizzairbilietai.lt klaidina pirkėjus
BNS
Pixabay

Mažoji bendrija „Skruzdėliuko kelionės“, tarpininkaujanti įsigyjant pigių oro skrydžių bendrovių bilietus, negali naudoti interneto domeno wizzairbilietai.lt, nes jis vartotojams sudaro klaidingą įspūdį, jog bilietai yra įsigyjami tiesiogiai iš Vengrijos pigių skrydžių bendrovės „Wizz Air“ arba jos oficialios atstovės, nutarė teismas.

Lietuvos apeliacinis teismas vasario 18 dieną atmetė  „Skruzdėliuko kelionės“ skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo pernai vasarį priimtą nutartį, kuria patenkintas „Wizz Air“ prašymas uždrausti naudoti domeną wizzairbilietai.lt.

„Skruzdėliuko kelionės“ tvirtino, kad interneto puslapyje wizzairbilietai.lt nurodoma, kad tai yra bilietų paieškos ir administracijos sistema, kurią administruoja „Skruzdėliuko kelionės“. Be to, „Skruzdėliuko kelionės“ nurodė, kad internetiniame puslapyje naudojama ne violetinė spalva, su kuria asocijuojamas „Wizz Air“ prekės ženklas, o purpurinė mėlyna.

Teismas šiuos argumentus atmetė ir palaikė „Wizz Air“ poziciją, kad tinklapyje spalvų tonai parinkti siekiant imituoti  skrydžių bendrovės naudojamas spalvas.

„Vartotojų klaidinimo riziką padidina ir kitos aplinkybės: „Skruzdėliuko kelionės“  tinklalapyje wizzairbilietai.lt (...) talpina „Wizz Air“ orlaivių bei personalo nuotraukas bei teikia informaciją apie „Wizz Air“ teikiamas paslaugas – skrydžių atšaukimą, bagažo registracijos pasikeitimus ir panašiai. (...) Vartotojas gali manyti, jog lėktuvo bilietus įsigyja tiesiogiai iš oro vežėjo ir nesuprasti, kad bilietai įsigyjami iš tarpininko, kuris gali taikyti kitą kainodarą“, – rašoma Apeliacinio teismo nutartyje.

Teismas taip pat pabrėžė, kad puslapyje wizzairbilietai.lt esanti nuoroda, jog „Skruzdėliuko kelionės“ nėra įgaliotas „Wizz Air“ atstovas, nepakankama.

„Minėta nuoroda (...) šiuo atveju yra akivaizdžiai nepakankama priemonė klaidinamoms asociacijoms pašalinti, ypač atsižvelgiant į tai, kad „Wizz Air“ yra pigių skrydžių bendrovė, kurios paslaugų vartotojas nepasižymi dideliu apdairumo ir rūpestingumo laipsniu“, – rašoma teismo nutartyje.

Šiuo metu puslapyje wizzairbilietai.lt nurodoma, kad jį šiuo metu administruoja įmonė „Interneto profesionalai“. Jos vadove 2014–2018 metais buvo Raminta Žimkutė, vadovaujanti „Skruzdėliuko kelionėms“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 02 24 14:45
Spausdinti