Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


VIRGIN ATLANTIC
R. Bransonas verslui gelbėti prašo Jungtinės Karalystės mokesčių mokėtojų pinigų
IQ
Scanpix
Richardas Bransonas.

Vienas garsiausių pasaulio milijardierių „Virgin Group“ įkūrėjas Richardas Bransonas pažadėjo užstatyti savo prabangius namus ir atostogų kurortą Karibuose už Jungtinės Karalystės valstybinę paramą.

„Financial Times“ duomenimis, šį pažadą verslininkas davė savo darbuotojams pirmadienį ir paviešino savo asmeniniame tinklaraštyje.

Septintu turtingiausiu Jungtinės Karalystės žmogumi laikomo R. Bransono pranešimas yra siejamas su jo desperatiškomis ir bevaisėmis derybomis gauti iš valstybės 500 mln. svarų finansinę injekciją, siekiant išgelbėti dėl koronaviruso pandemijos ties žlugimo riba atidūrusias „Virgin Atlantic“ ir „Virgin Australia“ avialinijas.

„Realybė yra ta, kad šiais beprecedenčiais krizės laikais daugeliui avialinijų visame pasaulyje yra reikalinga valstybių pagalba, kurią daugelis jau gavo, – rašė R. Bransonas. – Mes darysime viską, kad išlaikytume avialinijas ir toliau veikiančias, tačiau mums reikia valstybės paramos tai įgyvendinti, ypač šiais neužtikrintais kelionių rinkai laikais ir net nežinant, kiek ilgai lėktuvai bus priversti būti ant žemės.“

Milijardierius prašydamas skirti mokesčių mokėtojų pinigų susilaukė daugybės kritikos, siūlant jam geriau naudoti savo pačio turtus gelbėjant avialinijas. Portalui „The Guardian“ komentavęs buvęs Jungtinės Karalystės šešėlinis kancleris Johnas McDonnellas teigė, kad „turtingieji milijardieriai melžia esamą sistemą“ krizės akivaizdoje.

Situacija apsunkina ir faktas, kad pats milijardierius gyvena mokesčių rojumi tituluojamose Didžiosios Britanijos Mergelių Salose ir jau 14 metų nemoka pajamų mokesčių.

Pixabay

Šią kritiką R. Bransonas atrėmė sakydamas, kad jis iš mokesčių mokėtojų prašo „paskolos“, o ne „išmokos“, o oficialus verslininko „turtas“ nėra išreikšta jo fiziškai turimais pinigais, o bendra jo valdomo verslo verte.

„Tai būtų daroma komercinės paskolos forma – tai nebūtų nemokami pinigai ir avialinijos juos grąžintų, – teisinosi verslininkas. – Mačiau daugybę komentarų apie mano asmeninį turtą, tačiau jis yra skaičiuojamas pagal „Virgin“ verslo visame pasaulyje vertę dar prieš krizę – tie pinigai neguli tiesiog banko sąskaitoje.“

2020 04 20 20:48
Spausdinti