Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KLAIPĖDOS JŪRŲ UOSTAS
Prezidentūra reikalauja uosto vadovą paskirti greičiau
IQ
BNS

Prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Jaroslavas Neverovičius ketvirtadienį paragino greitai paskirti naująjį Klaipėdos uosto vadovą.

„Be abejo, čia reikalingi greiti sprendimai ir tas neaiškumas, neužtikrintumas ir direktoriaus nebuvimas negali tęstis taip ilgai“, – LRT radijui sakė Prezidentūros Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas J. Neverovičius, pranešė BNS.

Nuolatinio vadovo uostas neturi nuo pernai kovo, kai buvo atleistas Arvydas Vaitkus. Tuo metu buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis suabejojo, ar su „valstiečiais“ kandidatavęs uosto direktorius liktų nešališkas įmonių, parėmusių jį per savivaldos ir Klaipėdos mero rinkimus, atžvilgiu. A. Vaitkus sakė, kad buvo atleistas dėl politinių motyvų ir skundė atleidimą teismams.

J. Neverovičius teigė, kad pagal jiems pateiktą informaciją uosto vadovas turėtų būti atrinktas pavasarį. Pasak patarėjo, jis turi būti profesionalus specialistas, kuris užtikrins kokybišką valstybės valdomos įmonės veiklą.

„Politiniai motyvai čia (skiriant naująjį vadovą) neturėtų turėti reikšmės“, – kalbėjo J. Neverovičius.

(Ne)skuba

Tačiau tokiems planams gali sutrukdyti Susisiekimo ministerija, kuri buvo numačiusi, kad naujas vadovas gali būti paskirtas 2020 metų viduryje, o jo būtų ieškoma tik po numatomos šios valstybės įmonės pertvarkos į akcinę bendrovę.

Iki šiol neaiški ir ministro Jaroslovo Narkevičiaus ateitis. Prezidentas reikalauja ministro atsistatydinimo, tačiau valdančioji dauguma ir premjeras Saulius Skvernelis neskuba.

IQ atsiųstame ministerijos paaiškinime teigiama, kad Susisiekimo ministerija atliko mažos vertės pirkimą, atliekamą skelbiamos apklausos būdu, skirtą VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus personalo atrankos agentūros paslaugoms įsigyti.

2019 m. gruodžio 31 d. buvo sudaryta ir patvirtinta pasiūlymo eilė ekonominio naudingumo mažėjimo tvarka ir nustatytas laimėtojas. Apie priimtus sprendimus tą pačią dieną buvo informuoti visi suinteresuoti pirkimo dalyviai. Sutartį planuojama pasirašyti rytoj arba kitos savaitės pradžioje.

Pirkimų įstatymas nenumato sutarties atidėjimo termino mažos vertės pirkime, tačiau yra nustatyta, kad tiekėjai  sprendimą gali skųsti per 5 d.d.

Potencialiems kandidatams, norintiems pretenduoti į Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinio direktoriaus poziciją, keliami aukšti reikalavimai. Jie turi turėti ne mažesnę nei 5 metų vadovaujamo darbo patirtį vidutinėje ar didelėje įmonėje, ne mažiau kaip 10 metų praktinio darbo patirtį, turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą. Privalumais bus laikoma patirtis tarptautiniame versle ar su transporto industrija susijusioje srityje, rusų ir anglų kalbos žinios. Atrankų metu bus vertinama kandidatų infrastruktūrinių projektų vystymo patirtis, įmonės strategijos rengimo bei įgyvendinimo žinios, šiuolaikinio verslo principų išmanymas, verslo valdymo žinios, kompetencija ir nepriekaištinga reputacija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 02 12:10
Spausdinti