Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


EKONOMINĖ KRIZĖ
Prancūzijos vyriausybė patvirtino 5 mlrd. eurų paskolą „Renault“
BNS

Prancūzijos vyriausybė antradienį pranešė patvirtinusi 5 mlrd. eurų paskolą automobilių gamintojai „Renault“, kuri dėl koronaviruso pandemijos susidūrė su dideliais veiklos sunkumais ir buvo priversta paskelbti apie beveik 15 tūkst. darbuotojų atleidimą visame pasaulyje.

Finansų ministras Bruno’as Le Maire’as paskolą patvirtino po susitikimo su bendrovės vadovais, profsąjungų atstovais ir vietos pareigūnais, nerimaujančiais dėl „Renault“ praėjusią savaitę paskelbtų planų sustabdyti dalį gamybos, pranešė Finansų ministerija.

Vyriausybė paskelbė apie paskolos galimybę jau praėjusį mėnesį, tačiau pareiškė, kad sprendimas suteikti paskolą priklausys nuo „Renault“ įsipareigojimo išlaikyti darbo vietas ir pagrindinę veiklą Prancūzijoje.

Bendrovė teigė, kad Prancūzijoje gali uždaryti arba pertvarkyti keturias gamyklas, įskaitant gamyklą Mobežo mieste šiaurės Prancūzijoje, iš kurios elektrinių nedidelių komercinių automobilių „Kangoo“ ganyba perkeliama į Duė.

Tai paskatino tūkstančius miestiečių susirinkti į protestą savaitgalį.

B. Le Maire’as „paprašė, kad nedelsiant būtų pradėtos derybos su profesinėmis sąjungomis dėl ateities pramonės projekto įgyvendinimo,<...> kuris ilgainiui, po 2023 metų, turėtų garantuoti užimtumą ir gamybos veiklą Mobeže“, – pažymėjo ministerija.

„Sprendimas dėl veiklos perkėlimo nebus priimtas, jei tam nepritars visos šalys“, – pridūrė ministerija.

„Renault“ paskelbė planą, skirtą sumažinti išlaidas 2 mlrd. eurų, bandydama susigrąžinti savo finansinę padėtį po to, kai balandžio mėnesį pardavimai pagrindinėje Prancūzijos rinkoje nukrito 89 procentais.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas praėjusią savaitę taip pat paskelbė 8 mlrd. eurų planą, skirtą atgaivinti Prancūzijos automobilių pramonę ir paversti ją Europos elektrinių automobilių lydere.

„Renault“ susidūrė su sunkumais, kai 2018 metais buvo suimtas jos buvęs vadovas Carlosas Ghosnas. Šis suėmimas atvėrė gilius plyšius santykiuose su aljanso partnerėmis „Nissan“ ir „Mitsubishi“.

Praėjusiais metais „Renault“ užfiksavo savo pirmuosius metinius nuostolius per dešimtmetį, siekusius 141 mln. eurų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 02 20:51
Spausdinti