Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


Mokymasis – raktas į sėkmę
Bendrovės „Natura Medica“ vadovai R. Basevičienė ir K. Basevičius ketina toliau ieškoti darbuotojų mokymo galimybių. „Natura Medica“ nuotr.

Tobulėjimas neturi būti užkraunamas tik ant darbuotojų pečių, įsitikinusi UAB „Natura Medica“ vadovė Rosita Basevičienė.

Ne vienerius metus farmacijos srityje dirbusi R. Basevičienė jau seniai norėjo pradėti savo verslą, tačiau vienai buvo nedrąsu. 2014 m. įkurti žmonių sveikatinimu užsiimančią įmonę „Natura Medica“ ją paskatino sūnus Karolis, kuris tapo vienu įmonės steigėjų.

Pradedant verslą atsiranda daug įvairių išlaidų, tokių kaip reklama, investicijos į produkto gamybą. Tad kompensavimo priemonės veiklos pradžioje yra itin svarbios.

„Nature Medica“ naudojosi net keletu jų – lengvatine Verslumo skatinimo fondo paskola (šiuo metu teikiamos paskolos iš „Verslumo skatinimo 2014–2020 m. fondo, finansuojamo Europos socialinio fondo lėšomis“) ir „Dalinio palūkanų kompensavimo“ priemone, finansuojama Europos regioninės plėtros fondo lėšomis.

Pasak bendrovės „Natura Medica“ vadovės R. Basevičienės, neretai verslo kūrėjai sutaupyti bando atsisakydami darbuotojų mokymų. „Daugumai mažų įmonių trūksta lėšų, kad galėtų jas investuoti į darbuotojų mokymą. Svarbesnė būna reklama ar pardavimų didinimas, o darbuotojams užkraunama atsakomybė patiems domėtis naujovėmis. „Kompetencijų vaučeris“ sprendžia šią problemą, leidžia įmonei būti iniciatyviai ir rūpintis savo darbuotojais“, –  sako R. Basevičienė ir priduria, kad tokios investicijos netrukus atsiperka – auga darbuotojų kompetencija, jie gali atlikti sudėtingesnes užduotis.

Įmonė „Natura Medica“ subsidiją panaudojo kalbų kursams. Panašu, kad darbuotojų mokymų kompensavimo priemonė gali tapti jos raktu į sėkmę: vadovės planuose – plėtra į Lenkijos rinką.

Vis dėlto, įmonė neketina apsiriboti šiais mokymais ir ateityje planuoja dar tobulintis, pavyzdžiui, rinkodaros srityje, tačiau kol kas tokios aukšto lygio programos nerado.

„Mūsų įmonei labai svarbu didinti darbuotojų žinias ir išlikti konkurencingai rinkoje. Vadovaujamės idėja, kad rinkoje laimi greitesnis ir sumanesnis, o investuodami į naujas kompetencijas tikime, kad tai taps vienu iš įmonės sėkmės veiksnių“, – požiūrį į mokymąsi atskleidžia verslininkė.

Darbuotojų mokymų kompensavimas

Priemonė „Kompetencijų vaučeris“ suteikia galimybę gauti dirbančiųjų mokymosi išlaidų kompensaciją. Didžiausias galimas jos dydis – 4500 eurų. Labai mažoje, mažoje ar vidutinėje įmonėje kompensacija gali sudaryti 80 proc. mokymų sumos, o didelėje – 70 proc. Mokymo programą galima pasirinkti iš Mokymo paslaugų teikėjų ir mokymo programų sąrašo, kuris skelbiamas „Invega“ ir VšĮ „Versli Lietuva“ svetainėse. Priemonė skirta specialistams, norintiems prisitaikyti prie sparčiai kintančios aplinkos, nuolatinių technologinių pokyčių ir išlikti konkurencingiems rinkoje. Investicija į mokymus gali tapti ir darbuotojų motyvavimo priemone.

„Invega“ verslui gali pasiūlyti ir kitų konsultacijų kompensavimo priemonių, skirtų labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms:

Konsultacijų temas ir konsultantus galima išsirinkti iš Verslo konsultantų tinklo sąrašo, kuris skelbiamas svetainėje https://vkt.verslilietuva.lt

Parengta bendradarbiaujant su UAB Investicijų  ir verslo garantijos

2018 05 04 12:00
Spausdinti