Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 26 d.


Lietuvių kilmės kovotoja R.Namajunas žada aršią kovą su lenke J. Jedrzejczyk

Jau balandžio 7 dieną kovinio sporto gerbėjai mėgausis metų moterų kova – šešiakampiame narve susikaus lietuvių kilmės kovotoja Rose Namajunas ir lydere laikoma lenkė Joanna Jedrzejczyk. Mūšis dėl UFC minimalaus svorio kategorijos čempionės diržo žada būti įtemptas – lenkė revanšinėje kovoje sieks atsiimti nugalėtojos diržą iš praėjusiais metais ją nukovosios R. Namajunas.

Prognozės palankios lenkei

Tai ne pirmoji šių moterų dvikova – praėjusių metų rudenį kovotojos jau buvo susitikusios ringe, kuomet visus pribloškė 25-erių R.Namajunas, kuriai prireikė vos trijų minučių nukauti tuometinę čempionę ir lydere laikytą Joanna Jedrzejczyk.

Nepaisant praėjusių metų patirties, ir šiais metais užsienio ekspertai ir lažybininkai pergalę prognozuoja ilgametei šios svorio kategorijos „karalienei“ 30-metei lenkei J.Jedrzejczyk. Tiesa, lažybų bendrovė „Betsafe“ lenkės šansus švęsti pergalę vertina 57 proc.

Tai, kad lenkės šansai iškovoti čempionės diržą yra didesni sako ir kadaisę Conorą McGregorą įveikęs lietuvis kovotojas Artemijus Sitenkovas: „Manau, kad laimės lenkė. Praėjusių metų lapkritį R.Namajunas nugalėjo dėl lucky shot (liet. laimingo smūgio). Ne vienas laikausi tokios nuomonės, todėl ir lažybų statymai palankesni lenkei.“

Liaupsės lietuvių kovotojai

Akylai UFC pasaulį stebintis vienas garsiausių šalies kovinio sporto trenerių Alfredas Lifšicas, laikosi kitokios nuomonės ir čempionės diržą prognozuoja iš Kauno kilusiai R.Namajunas.

„Mano favoritė ir vėl R.Namajūnas. Istorija jau ne kartą parodė, kad vyresnį varžovą įveikęs jaunesnis atletas ir vėl laimi, kai jie kaunasi antrą kartą. Be to, kovotojas, įvaldęs MMA (angl. mixed martial arts) smūgiavimą turi didelį pranašumą. Manau, kad ir šį kart kovos eigą bus labai panaši kaip aną kartą“, - svarstymais dalinosi A.Lifšicas.

„R.Namajunas yra šiuolaikinė MMA kovotoja – puikiai jaučianti distanciją bei taip pat gerai judanti stovėsenoje. Jos stipriosios pusės – geras smūgiavimas su skausmingais veiksmais ir praėjimais į kojas. Tuo tarpu Joannos arsenale – gera tailando bokso stovėsena ir stiprus fizinis pasiruošimas. Gali būti, jog už Rose ji bus kiek stipresnė fiziškai, bet, kaip minėjau, to nepakanka, nes judėjimas ir technika aplenkia fizines savybes“, - įsitikinęs treneris A.Lifšicas.

Kovotojų susirėmimas dar prieš lemiamą dvikovą

Pati lenkų kovotoja J.Jedrzejczyk kaip pagrindinę nesėkmės priežastį praėjusių metų lapkritį įvardijo būtent prastą fizinį pasiruošimą bei dabar savo pergale yra užtikrinta.

„Tuomet žmonės man siūlė apskritai nekovoti ir važiuoti į ligoninę, tačiau aš kovojau. Šį kartą kovai esu pasiruošusi visu šimtu procentų. R.Namajunas laimėjo mūšį, bet tikrai nelaimės karo ir tą teigiu su visa pagarba jai. Tai bus metų kova“, – ryžtingai nusiteikusi kalbėjo J.Jedrzejczyk.

Prieš lemiamą kova karingai nusiteikusi ir lietuvė. Tiesa, kuomet kovotojos buvo susitikusios akis į akį, Rose į  lenkės provokacijas atsakė šaltai ir tvirtai. „Smogsiu jai į veidą ir pasmaugsiu - žinau tik tiek. Šiuo metu mano reakcija, refleksai, fizinis ir psichologinis pasirengimas yra puikūs, todėl viskas yra idealu tam, kad antrą kart tapčiau čempione“, – savo galimybėmis neabejoja R.Namajunas.

Dvikova tarp R.Namajunas ir J.Jedrzejczyk Lietuvos laiku vyks jau sekmadienį paryčiais, 6 val. 30 min.

2018 04 06 19:16
Spausdinti