Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 17 d.


KORONAVIRUSAS
Vyriausybė per Velykas uždraudė gyventojams vykti į kitus miestus, pratęsė karantiną
BNS
Fotobankas
Karantinas Ukmergėje.

Vyriausybė trečiadienį uždraudė per Velykas gyventojams vykti į kitus miestus, dar dviem savaitėms pratęsė karantiną, bet švelnins kai kurias sąlygas.

„Karantino režimas pratęsiamas iki balandžio 27 dienos 24 valandos 00 minučių“, – posėdyje sakė sprendimą pasiūlęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Vyriausybės nutarimu leista augalų, sėklų, trąšų prekybą lauko sąlygomis specializuotose vietose. Vyriausybė švelnina sąlygas dėl užsieniečių – nuspręsta, kad jie galės atvykti į šalį, jei jų šeimos nariai, t. y. tėvai, vaikai, sutuoktiniai, globėjai, yra Lietuvos piliečiai. Iki šiol užsieniečiams buvo uždrausta atvykti į Lietuvą, nebent jie turi leidimą gyventi šalyje, yra diplomatai, vykdo tarptautinius pervežimus.

Vyriausybė taip pat sugriežtino krovininio transporto vairuotojų kontrolę, jei šiems pasienio patikros punktuose nustatomas karščiavimas ar kiti koronaviruso simptomai. Pasak A. Verygos, korekcija „leistų neįleisti jų jau prie sienos“.

Sprendime atsirado ir daugiau sugriežtinimų: Vyriausybė taip pat pakeitė rekomendaciją dėvėti apsaugines kaukes į privalomą nurodymą tai daryti – jis įsigalios nuo penktadienio. 

Siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą, Lietuvoje karantinas įvestas kovo 16 dieną. Jo metu uždarytos mokyklos, darželiai ir universitetai, draudžiama daugumos parduotuvių, kavinių veikla.

Ribojimas dėl patekimo į miestus bus taikomas tris šventines dienas – nuo penktadienio 20 val. iki pirmadienio 20 valandos. Trečiadienį Vyriausybės pakeistose karantino sąlygose numatyta, kad ribojimai nebus taikomi, kai vykstama dėl artimųjų giminaičių mirties, sunkios ligos ar nelaimės, darbo reikalais, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje, ar teikiant būtiną medicininę pagalbą.

Taip pat draudimai negalios gyventojams, jei jie vyksta į kitą, nei savo gyvenamąją savivaldybę, kai toje savivaldybėje turi nekilnojamojo turto. Judėjimas ribojamas tik į miestus ir miestelius kitose savivaldybėse, nei asmenys gyvena.

Premjeras Saulius Skvernelis savaitės pradžioje teigė, kad šie ribojimai bus įvedami siekiant pažaboti koronaviruso plitimą, o tvarką turės užtikrinti šalies policija, jei reikės, bus pasitelkiama ir kariuomenė. Savivaldybių bus prašoma techniškai apriboti visus nebūtinus įvažiavimus į miestus ir miestelius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 08 13:57
Spausdinti