Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARANTINAS
Vienam žmogui – viena pakuotė: ribojamas nereceptinių vaistų pardavimas
BNS
Pixabay
Vaistai.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nurodė per karantiną vaistinėms riboti vienam žmogui parduodamo vaistų ir dezinfekcinių priemonių kiekį.

Karantino laikotarpiu draudžiama parduoti ar išduoti gyventojams daugiau kaip po vieną to paties bendrinio pavadinimo, stiprumo ir farmacinės formos nereceptinio vaisto išorinę pakuotę vieno apsipirkimo metu.

Tokia tvarka numatyta sveikatos apsaugos ministro, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimu dėl COVID-19 ligos valdymo priemonių vaistinėms.

Ribojamas ir dezinfekantų pardavimas. Jau trečiadienį sostinėje kai kuriose vaistinėse vienam pirkėjui buvo parduodamas vienas dezinfekcinio skysčio buteliukas.

„Nuo šiol vaistinės privalo pagal galimybes riboti vienam gyventojui parduodamą dezinfekcinių priemonių kiekį taip, kad dezinfekcinės priemonės būtų prieinamos didesniam gyventojų skaičiui“, – pranešime skelbia ministerija.

Taip pat reikalaujama, kad visos vaistinės karantino laikotarpiu tinkamai organizuotų gyventojų srautus, gyventojams rekomenduojama, esant galimybei, pirmenybę teikti apsipirkimui internetu.

Naujai patvirtintoje tvarkoje vaistinėms nuo trečiadienio draudžiama pasitelkti akcijas, nuolaidų valandas ir kitas pardavimų skatinimo priemones, kurios didintų gyventojų srautus fizinėse vaistinėse.

Vaistinėse draudžiama dirbti darbuotojams, grįžusiems iš užsienio valstybių, ar turėjusių sąlytį su sergančiuoju koronaviruso infekcija, kuriems privaloma 14 dienų izoliacija, išskyrus darbuotojus, dirbančius nuotoliniu būdu.

2020 03 18 14:56
Spausdinti