Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SVEIKATOS APSAUGA
Tarsi sociologinė apklausa: rengiamasi populiacijos tyrimui dėl COVID-19
BNS
Fotobankas

Lietuvos mokslininkai rengiasi atlikti šalies gyventojų tyrimą dėl užsikrėtimo COVID-19, sako Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas.

„Būtų atrinkti keli tūkstančiai gyventojų, kurie atspindėtų visų Lietuvos gyventojų grupių vaizdą, ir jiems būtų atlikti tyrimai dėl COVID-19“, – trečiadienį LRT sakė ministerijos Visuomenės sveikatos departamento direktorius Audrius Ščeponavičius.

„Atlikę šitą tyrimą, galėtume pasakyti, koks yra realus populiacijos imuniteto lygis“, – teigė jis. Anot A. Ščeponavičiaus, šis tyrimas svarbus ir sveikatos apsaugos sektoriaus veiklai.

„Tai svarbu tam, kad būtų galima įvertinti būtent karantino suvaržymo švelninimo etapus, įvertinti, ar mūsų sveikatos sektorius nebūtų perkrautas esant kai kuriems karantino atlaisvinimams“, – tvirtino jis.

Departamento direktoriaus teigimu, dėl koronaviruso plitimo Lietuva yra įžengusi į kitą etapą, kai  tiriami ne tik sergantieji ar turėjusieji kontaktą su jais, bet ir gerokai didesnės grupės.

„Tai ir socialinių įstaigų darbuotojai, ir globos įstaigų personalas. Taip pat planuojama tirti kai kurių strateginių įmonių darbuotojus, taip pat yra pareigūnai, kalbama apie vaistininkų tyrimą ir kitų grupių. Šiuo metu grupių, kurios yra tiriamos dėl COVID-19, yra daugiau kaip dešimt“, – sakė A. Ščeponavičius.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 22 08:33
Spausdinti