Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


MEDŽIOKLĖ
Spaudimas suveikė: naujame įsakyme dėl Medžioklės taisyklių nebeliko lankų
BNS

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika antradienio popietę pasirašė naują įsakymą dėl Medžioklės taisyklių, dokumente nebeliko galimybės nuo 2022 metų medžioklėje naudoti lankus.

„Ministras savo įsakymu išbraukė punktą dėl lankų. Jis turėtų įsigalioti nuo rytojaus“, – BNS pranešė ministro patarėjas Justas Jaskonis.

Jis taip pat teigė, kad su viceministre Rasa Vaitkevičiūte sutarta Medžioklės taryboje kitą penktadienį aptarti kitus abejonių kėlusius punktus.

„Taip pat susitiko su viceministre ir sutarė, kad bus šaukiama išplėstinė Medžioklės taryba kitą penktadienį, kurioje turėtų būti išdiskutuoti abejones keliantys punktai. Nepavykus susitarti viceministrė R. Vaitkevičiūtė bus priversta trauktis“, – sakė aplinkos ministro atstovas.

Gamtosaugininkų organizacijos, kurių viena – Aplinkosaugos koalicija, ragina ministrą atšaukti visus pakeitimus, buvusius praėjusį penktadienį pasirašytame ministro įsakyme.

Vieni tokių punktų – leidimas tamsoje medžioti su šunimis invazinius žvėris, naudoti prožektorius medžiojanti ne tik šernus, praplėstas barsukų medžiojimo terminas, taip pat išbrauktas punktas, kuriuo buvo draudžiama įrengti viliojimo vietas 300 metrų zonoje aplink gamtinius draustinius ir kiti.

Apie būtinybę stabdyti šių punktų įsigaliojimą antradienį pranešė ir Prezidentūra.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 05 12 18:21
Spausdinti