Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


POLITINĖS PARTIJOS
„Socialdarbiečių“ sąrašą į Seimo rinkimus ves L. Linkevičius
BNS
Fotobankas
Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Tarybos posėdis.

Lietuvos socialdemokratų darbo partiją (LSDDP) į rinkimus ves dabartinis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, ketvirtadienį nusprendė partijos prezidiumas.

„Antroje vietoje – partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas, trečioje vietoje esu aš, ketvirtas yra Zigmantas Balčytis, o penktas – frakcijos seniūno pavaduotojas Vytautas Kamblevičius“, – BNS teigė „socialdarbiečių“ vicepirmininkas Juozas Bernatonis.

Anot jo, šeštoje vietoje – Seimo narė Irena Šiaulienė, septintas – ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius, aštuntas – žemės ūkio ministras Andrius Palionis, devintas – buvęs Seimo narys Kęstutis Daukšys, dešimtas – buvęs Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus.

Antrajame dešimtuke yra buvęs Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas Dainoras Bradauskas, buvęs parlamentaras, verslininkas Andrius Šedžius, buvęs Seimo narys Algimantas Matulevičius, Jurbarko savivaldybės tarybos narė Inga Molevaitė, buvęs Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis, buvęs Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas, buvęs Lietuvos kariuomenės vadas Valdas Tutkus, buvęs Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, buvęs Seimo narys Petras Narkevičius ir buvęs parlamentaras Antanas Valys. 

Kaip teigia J. Bernatonis, vienmandatėse rinkimų apygardose partija kol kas iškėlė 65 kandidatus. „Karoliniškių apygardoje kartu su valstiečiais iškėlėme Saulių Skvernelį. Kretingoje remiame valstiečių iškeltą Antaną Vinkų, o Rokiškyje – socialdemokratų kandidatą Vidmantą Kanopą“, – sakė jis. „Dar trijose apygardose – Tauragės, Radviliškio ir Joniškio – kandidatus iškelsime vėliau, kitą savaitę vykstančiame prezidiumo posėdyje“, – pridūrė jis.

R. Karbauskio argumentai dėl nesutapusių vertybių – pretekstas

„Socialdarbiečių“ vicepirmininkas teigė, kad prezidiume taip pat aptarti klausimai, susiję su praėjusią savaitę valstiečių priimtu sprendimu nutraukti susitarimą dėl bendrų kandidatų per Seimo rinkimus kėlimo. „Mes šiandien aptarėme tuos klausimus, bet nutarėme, kad nėrą ką priiminėti. (...) Pats R. Karbauskis buvo sugalvojęs ir jis pats tą iniciatyvą atsiėmė“, – kalbėjo J. Bernatonis.

Praėjusį penktadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba nusprendė su „socialdarbiečiais“ nekelti bendrų kandidatų, „išsiskyrus nuomonėms balsuojant dėl esminių vertybinių, LVŽS programines nuostatas įgyvendinančių įstatymų priėmimo“. „Socialdarbiečiai“ baigiant pavasario sesiją vieninteliai iš valdančiųjų palaikė siūlymą liberalizuoti alkoholio vartojimą – paplūdimių kavinėse leista pardavinėti silpnąjį alkoholį. 

„Mes rėmėm Vyriausybės poziciją, net R. Šalaševičiūtė, kurią jis pakvietė kartu eiti į rinkimus, taip pat balsavo kaip mes, tai čia yra pretekstas, o ne priežastis. (...) Priežastys, manau, po rinkimų paaiškės, gali būti įvairių variantų“, – teigė jis. „Akivaizdu, kad nenori kartu eiti, nenori turėti sąsajų. Sunku pasakyti, kokie jo motyvai. Ar tai kažkokie konsultantai jam taip patarė, ar yra kažkokie susitarimai su potencialiais partenriais po rinkimų. Visa tai paaiškės vėliau“, – pridūrė parlamentaras.

Anksčiau birželį valdantieji valstiečiai ir „socialdarbiečiai“ buvo paskelbę, kad kai kuriose apygardose kandidatus į Seimą ketina kelti kartu. Tarp bendrų partijų kandidatų įvardyti „socialdarbiečių“ vadovas Gediminas Kirkilas bei Seimo nariai Rimantas Sinkevičius, Rimantė Šalaševičiūtė, Andrius Palionis ir Antanas Vinkus. Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga yra pasirašiusios valdančiosios koalicijos susitarimą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 17 09:17
Spausdinti