Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


VALDANČIOJI KOALICIJA
Rokiruotės Seimo frakcijose
BNS
Fotobankas
Seimo narys Vytautas Kamblevičius.

Seimo narys Virgilijus Poderys paliko valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją, o prie Socialdemokratų darbo partijos frakcijos prisijungė trys buvę „tvarkiečiai“.

„Dėl įvairių svarbių klausimų nuomonės skyrėsi, vienas iš tų paskutiniųjų yra balsavimas dėl rinkiminės sistemos“, – savo sprendimą palikti frakciją komentavo V. Poderys.

„Ir dabartinės batalijos, politinis klimatas, politinės diskusijos, kurios, man atrodo, yra ne apie valstybę, o apie kažką kitą, aš nenoriu būti su jomis tapatinamas“, – pridūrė parlamentaras.

V. Poderys tapo Seimo narių Mišrios grupės nariu. Jis sakė kol kas neturintis planų jungtis prie kitos politinės grupės. V. Poderys yra Seimo Energetikos ir darnios plėtros komisijos narys.

Į Seimą jis išrinktas pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą. Išėjus V. Poderiui, „valstiečių“ frakcija mažėja iki 48 narių.

Tuo tarpu prie Socialdemokratų darbo partijos frakcijos prisijungė trys buvę „tvarkiečiai“.

Socialdemokratų darbo partijos frakcijos nariais tapo Rimas Andrikis, Vytautas Kamblevičius ir Ona Valiukevičiūtė.

V. Kamblevičius taip pat išrinktas „socialdarbiečių“ frakcijos seniūno pavaduotoju.

Socialdemokratų darbo partijos frakcija su trimis naujais nariais didėja iki 13 atstovų.

V. Kamblevičius, R. Andrikis ir O. Valiukevičiūtė buvo frakcijos „Lietuvos gerovei“ nariai, tačiau ši politinė parlamento grupė sausį griuvo, pasitraukus parlamentarui Kęstučiui Bartkevičiui.

„Lietuvos gerovei“ anksčiau įkūrė „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją, o vėliau ir partiją palikę parlamentarai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 23 14:31
Spausdinti