Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SKAIDRUMAS
Prezidentas vetavo Seimo įvestus pokyčius valstybės ir savivaldybių valdomoms bendrovėms
BNS
Prezidentūros nuotr.
Prezidentas susitinka su Telšių regiono merais.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį vetavo Seimo priimtą įstatymą, kuris numato pokyčius sudarant valstybės ir savivaldybių valdomų bendrovių priežiūros ir valdymo organus.

Šalies vadovo teigimu, priimti įstatymai galėtų atverti galimybę keisti įmonių valdymą prieš pasibaigiant dabartinio Seimo kadencijai. Prezidentas Seimui grąžino pakartotinai svarstyti paskutinėmis dienomis prieš atostogas parlamento priimtas Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos bei Valstybės ir savivaldybių turto valdymo naudojimo ir disponavimo juo įstatymo pakeitimus.

Pataisos numatė, kad nuo lapkričio visų valstybės ir savivaldybių valdomų bendrovių ir jų kontroliuojamų bendrovių kolegialūs priežiūros ir valdymo organai turėtų būti sudaryti iš naujo. Pasak prezidento, tai, kad visų šių valstybės ir savivaldybės bendrovių stebėtojų tarybos ir valdybos turėtų būti keičiamos iš esmės tuo pačiu metu, nesulaukus esamųjų kadencijos pabaigos, sudaro prielaidas skubotiems ir neskaidriems sprendimams.

„Kai visų valstybės ir savivaldybių bendrovių valdymo ir priežiūros organų keitimas yra susietas su lapkričio 1-ąja, sukuriamos pernelyg tiesioginės sąsajos su Seimo rinkimais ir galimais mėginimais pakeisti kolegialių valdymo organų sudėtį sulig šitos kadencijos pabaiga“, – sako  šalies vadovas. Grąžindamas Seimui pakartotinai svarstyti įstatymus, G. Nausėda pasiūlė juose numatytus priežiūros ir valdymo organų sudarymo pokyčius pradėti taikyti ne nuo lapkričio 1-oios, o po šios datos sudaromiems naujiems organams.

Tai reiškia, kad esami veikiantys bendrovių kolegialūs priežiūros ir valdymo organai savo funkcijas galėtų vykdyti iki kadencijos, kuriai jie buvo sudaryti, pabaigos arba iki bus sudaryti nauji atitinkami priežiūros ar valdymo organai.

G. Nausėdos siūloma numatomų pokyčių taikymo tvarka leistų užtikrinti sklandų ir tvarų pokyčių įgyvendinimą, kuris nekeltų grėsmės valstybės ir savivaldybių valdomų bendrovių veiklos tęstinumui bei su tuo susijusiems visuomenės poreikiams, nacionaliniam saugumui, viešajam interesui.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 07 09 16:11
Spausdinti