Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Nepasigailėjo: dėl ryšių su „MG Baltic“ iš partijos pašalintas konservatorius Mantas Adomėnas
BNS
(D. Radlinsko nuotr.).

Seimo narys Mantas Adomėnas pašalintas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) už ryšius su koncernu „MG Baltic“.

Tokį sprendimą antradienį priėmė partijos Priežiūros komitetas.

„Priežiūros komitetas priėmė sprendimą Mantą Adomėną pašalinti iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų. Deja, turėjome konstatuoti, kad Mantas Adomėnas, būdamas partijos nariu, tenkino koncerno „MG Baltic“ interesus, poreikius, siekė su jais sukurti draugiškus santykius, vykdė jų tam tikrus prašymus manais už galimą finansinę ir kitokią paramą“, – po TS-LKD Priežiūros komiteto posėdžio žurnalistams sakė jo pirmininkas Valdas Benkunskas.

Žiniasklaida skelbė, kad parlamentaras dalyvavo konservatorių partijos pirmininko rinkimuose su „MG Baltic“ palakymu, tarėsi dėl finansinės paramos rinkimams ir tuometinio koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio buvęs įtikintas balsavo už koncernui naudingas pataisas.

Sprendimas šalinti parlamentarą Mantą Adomėną iš partijos yra skaudus, bet reikalingas, teigia partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Pasak jo, M. Adomėno išmetimas rodo, kad partija sugeba savikritiškai įvertinti savo narių veiksmus.

„Tai yra skaudus sprendimas, bet norint užtikrinti partijos integralumą, ypač visų tų kaltinimų, tyrimų kontekste, tai yra reikalinga“, – BNS antradienį sakė G. Landsbergis.

„Pasitikiu mūsų priežiūra, manau, kad jos veikla įrodo, kad partija gali būti atspari, savikritiška ir save įvertinti taip, kaip reikia tam, kad išlaikytume žmonių pasitikėjimą“, – pridūrė jis.

Klausiamas, ar M. Adomėnas turėtų likti TS–LKD frakcijoje ar apskritai Seime, G. Landsbergis tvirtino, kad Priežiūros komiteto sprendimas mesti jį iš partijos „yra griežtas ir pakankamas“.

„Toliau tas žmogus, Mantas Adomėnas, tuos sprendimus priims pats“, – sakė konservatorių lyderis.

TS–LKD Priežiūros komiteto sprendimas gali būti skundžiamas partijos prezidiumui

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2018 06 12 21:46
Spausdinti