Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


EPIDEMIJA
Nemenčinės siuvimo įmonėje – dar 52 koronaviruso atvejai
BNS

Iš 90-ies šeštadienio rytą patvirtintų naujų koronaviruso atvejų net 52 fiksuoti COVID-19 židiniu laikomos Nemenčinės siuvimo įmonės „Vilnika“ darbuotojams.

Tai šeštadienį BNS patvirtino Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė: „Iš tų naujų atvejų, 52 yra „Vilnikos“ darbuotojai. Tai išsiaiškinta atliekant tų darbuotojų tyrimą, kuris buvo atliekamas Nacionalinio visuomenės sveikatos centro reikalavimu. Židinys plečiasi. Tai reiškia, kad tos priemonės, kurių buvo imtasi, pateisina save daugiau nei 100 proc.“

Darbuotojai, kuriems nustatytas COVID-19, buvo ne sveikatos priežiūros įstaigose, todėl tikėtina, kad jų simptomai – lengvi arba jų nėra visai. „Tiesiog buvo priimtas sprendimas atlikti tyrimą. Dauguma, matyt, yra be simptomų, arba kažkam jie yra nežymūs. Sunkių atvejų niekaip negalėjo būti, žmonės atvyko patys išsitirti, tai apie tai kalbėti nereikia“, – sakė R. Lingienė.

Anot jos, sparčiai augantis atvejų skaičius Nemenčinėje rodo, kad sąlytį su COVID-19 sergančiais žmonėmis bus turėję praktiškai visi miestelio gyventojai.

„Galite įsivaizduoti, kiek dabar Nemenčinėje bus sąlytį turėjusių asmenų. Tai praktiškai visa Nemenčinė ir bus. Vakar turėjome 26 atvejus, sąlytį turėjusių asmenų buvo daugiau nei šimtas ir kiekvieną valandą augo, tai dabar patvirtinus naujus 52 atvejus, galite įsivaizduoti, kas čia bus“, – sakė R. Lingienė.

Iki šeštadienio Nemenčinėje buvo patvirtinti 26 koronaviruso atvejai. Pridėjus šeštadienį patvirtintus atvejus, skaičius išaugo iki 78.

Nustačius koronaviruso atvejų Nemenčinėje esančioje siuvimo įmonėje „Vilnika“ bei patvirtinus atvejį šalia miestelio esančiuose globos ir slaugos namuose „Senevita“, Vyriausybė nusprendė uždaryti miestelį.

Čia veikia keturi policijos patikros punktai – į miestelį leidžiama įvažiuoti tik jo gyventojams, išvažiuoti – tik vietiniams, kurie dirba už miestelio ribų, bei turintiems specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro leidimą išvykti dėl rimtos priežasties.

Dėl koronaviruso nuspręsta tirti visus miestelio gyventojus.

Patvirtinus dar 90 naujų koronaviruso atvejų, Lietuvoje bendras nustatytų sergančiųjų skaičius pasiekė 1239, šeštadienio rytą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Pasveikusiais laikoma 228 asmenys (iš jų 50 medikai), mirė 33 žmonės.

Per penktadienį iš viso ištirti 5715 ėminiai, bendras ištirtų ėminių skaičius – 58,8 tūkst.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 04 18 11:41
Spausdinti